ÇAMELİTÜRK
Giriş Tarihi : 03-10-2022 11:07

Dünya Çameli semalarını konuşuyor !

Dünya Çameli semalarını konuşuyor !

Dünya Çameli semalarını konuşuyor!

Çameli Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali çerçevesinde, Yaylacık Dağı'ndan 2 bin 150 metre yükseklikten Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası XC Open yarışlarında 71 sporcu 4 günü geride bıraktı.

Kıyasıya devam eden mücadelede sporcular ilk gün Burdur ili Gölhisar ilçesine, ikinci gün Tefenni ilçesi, üçüncü gün Gölhisar, dördüncü gün Tefenni ilçesine iniş gerçekleştirildi. Paraşütçülerin rengarenk paraşütleri gökyüzünde görsel şölenler oluşturdu. Uçuş rotası için Yaylacık Dağı'ndan atlayan sporcular, Denizli semalarında uçtukları rotalarını en hızlı tamamlayanlar 3 Eylül Cumartesi günü ödüllendirilecek.

ARTUN BAYRAK: “YABANCILARLA BİRLİKTE YARIŞMAK MÜKEMMEL BİR HİS”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan eski milli sporcu Artun Bayrak, “Çameli çok yakın olduğu için sürekli buraya gelip uçuyoruz. Genellikle dünyada çok böyle yerde uçtum. Ama Çameli yüksek bir potansiyele sahiptir. Öğrenciler için biraz daha zor kalkış alanıdır. Ama genel olarak üst seviye pilotlar için mükemmel bir yerdir. Güzel bir etkinlik, yabancılar geldikçe biz daha bilgi paylaşarak, daha iyi kendimizi ilerletebiliyoruz. Sürekli birbirimizle uçtuğumuz halde çok fazla performansımızı yükseltemiyoruz ya da eksikliklerimizi göremiyoruz. Ama tabii ki yabancılarla birlikte yarışmak mükemmel bir his” diye konuştu.

CAN MARK: “FARKLI PİLOTLARLA UÇMAK ÇOK GÜZEL”

Amerika’dan yarışmaya katılan Can Mark, “İlk Çameli uçuş alanından uçuyorum. Çok güzel bir uçuştu. Çok mutluyum burada olduğum için, farklı pilotlarla uçmak çok güzel” şeklinde konuştu.

AdminAdmin