Siyasi Partiler için miadlı olmasa da dönem dönem yapılan danışma toplantıları mühimdir.
Teşkilatın bir araya gelmesine de vesile olur.
Yapılan çalışmalar hakkında birimler teker teker bilgi verir.
Danışma toplantılarına mahalle başkanları, yönetim kurulu, kadın kolları ve Gençlik Kolları eksiksiz iştirak eder. Mahalle başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sunar. Ha keza diğer birim başkanları da aynı şekilde.
Danışma toplantıları bir nevi yazılı olmayan sınavın cevap anahtarı niteliğini taşır.
Muğla'da İl olmak üzere ilçelerde Danışma toplantıları yapıldı. Kimine AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, kimine Kadem Mete iştirak etti. Bazılarına birlikte iştirak ettiler.
Bodrum AK Parti ilçe danışma toplantısı da yapıldı.
AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre mahalle başkanları iştirak etmemiş toplantıya. İl yönetim kurulu üyeleri gelmiş. Belediye Meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, il, ilçe kadın ve Gençlik kolları başkanları katılmış.
Bodrum'un 56 tane mahallesi var.
Her mahalle teşkilatı, bir başkan, bir yardımcı ve 7 üyeden oluşur diye biliyorum.
Yani sadece mahalle teşkilatları 504 kişi.
30 ilçe yönetim kurulu, 15 yedek ile birlikte 45 kişi. İlçe Kadın ve Gençlik kollarını da dahil ederseniz, ana kademe ile birlikte 100 kişi. Bunun gerisinde daha geçmiş dönem görev yapan ilçe başkanı, yönetimleri, belediye başkanları, adayları, Meclis üyeleri var..
Bir ilçe danışma toplantısı, Bodrum gibi bir yerde nereden bakarsanız bakın, 750-800 kişi ile olması normal olurdu.
Hangi mahalle kaç üye yapmış, kaç üye istifa etmiş, hangi faaliyetler, ziyaretler, toplantılar, açıklamalar yapılmış, bunlar teker teker incelenir, başarılı olanlar illaki takdir edilir, meselesi olanlar üzerinde durulur.. Yani bir danışma meclisi toplantısının en az 5-6 saatten aşağı sürmesi mümkün olmaz..
Apar topar bir saatte danışma toplantısı yapılıyorsa orada muazzam bir kopukluk var demektir. Birimler görevlerini hiç yapmamış demektir. Verilecek izahat yoksa çalışma yapılmamış demektir.
Salt bir resim karesi için "ben yaptım oldu" dan ileri gitmeyen bir toplantıdan ibaret olur.
Tabi bu teşkilatlanmanın tamamlanıp, tamamlanmadığı ile de orantılı bir durum.
Eğer hala bomboş mahalleler varsa, burada ekip zafiyeti had safhada demek yanlış olmaz herhalde. Teşkilatların bel kemiğini oluşturan ve tabandan tavana doğru ilerleyen bir yapılanmanın, en alt ve en geniş birimini oluşturan mahalleler boş ise, ilçe yönetim kurulunun zafiyetiden açıkça söz edilir. Bu, aynı zamanda İl yönetim kurulunun da ne kadar büyük bir zaafiyet içinde olduğunu da gösterir. Bodrum'da bunu malesef açıkça görüyoruz. 56 mahallenin yarısının boş olması akıl almaz bir durumdur. Kaldı ki, Bodrum'da iktidar olan CHP'den daha fazla üyesi olduğunu düşündüğümüz AK Parti ' den bahsediyoruz...
Dünkü paylaşımlardan anlaşıldığına göre Bodrum Belediye Meclis üyelerinde de eksikler vardı. İlçenin danışma meclisi yapılıyor ve hastalık gibi mücbir sebepler dışında iştirak edilmiyorsa, Parti içi disiplin ve çalışma mekanizmasında boşluk var demektir. Hele Bodrum Belediye Meclis grubu sözcüsü bu toplantıda mutlaka olmalıydı. Grup sözcüsü çıkıp neler yaptıklarını da anlatmalıydı. Ama yoktu. Grup Sözcüsü sadece Belediyede Sözcü diğer yerlerde sözcü değilse o başka tabi.
İlçe yönetim kurulu ve yedeklerle birlikte 45 kişinin da na-tamam olduğu apaçık ortadaydı.
Milletvekillerinden en az birinin iştirak etmesi mühim. Eğer davet edilmişler de katılmamışlarsa konu mühim demektir. Tam tersi, davet edilmemişlerse...Konu mühim değil, vahimdir..
Hasılı..
Adına Danışma meclisi toplantısı diyorsak, çok ciddi çalışmalara imza atan bir toplantıdan bahsediyor olmak gerekir.
İnşallah bulundukları makamın manasını ve ağırlığını bilen, benimseyen ve inanan AK Parti Muğla İl Başkanlığı AR-GE Başkanlığı başta olmak üzere, teşkilat başkanı ve sekreterlik, daha titiz ve dişe dokunur çalışmalar başlatırlar.
#SöylerimGeçerim