MUĞLA
Giriş Tarihi : 12-03-2023 16:40

Vali Tavlı Muğla Odaları ve Borsasının 35. Müşterek Toplantısına Katıldı

Vali Tavlı Muğla Odaları ve Borsasının 35. Müşterek Toplantısına Katıldı



Muğla Valisi Orhan Tavlı Muğla’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Odaların ve Borsanın 35. Müşterek toplantısına katıldı. 
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, depremzedelere ve aziz milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleri ile konuşmasına başlayan Vali Orhan Tavlı, "Devletimiz de milletimiz de özel sektörümüz de çok güçlü. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu günleri geride bırakacağız.” dedi.
Koruyucu ve önleyici çalışmaların önemini vurgulayan Tavlı, Muğla İl Afet Risk Azaltma Planının 2021 yılında hazırlandığını ve sonrasında ilgili kurumlara ödev ve sorumluluklarının iletildiğini, Muğla’daki tüm kurum ve kuruluşların çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ifade etti. 
Vali Tavlı, imar ve yapılaşma konularında kamu kurum ve kuruluşları nezdinde yürütülen işleyişlere katkı sağlamak amacıyla Muğla Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonunun çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tavlı, üniversite, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve komisyonun katılımıyla gerçekleştirilen deprem önlemleri toplantısının verimli olduğunu söyledi.
Muğla’dan yaklaşık bin tır insani yardım malzemesinin karayoluyla, askeri ve sivil gemilerle ve askeri uçaklarla deprem bölgesine gönderildiğini, bölgeye yardım malzemesi götüren askeri gemilerin bölgede hastane olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirten Tavlı, depremden etkilenen bölgelerden ilimize gelen yaklaşık 45 bin vatandaşın misafir edildiğini, yaklaşık 6 bin vatandaşın da kendi şehirlerine veya diğer illere dönüş yaptığını açıkladı. 
Tavlı, Muğla’nın tek yürek olduğunu, büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediğini belirterek gönülden yardım seferberliğine katılan, destek olan tüm odalara, borsaya, iş insanlara, esnafa, sivil toplum kuruluşlarına ve Muğlalılara teşekkür etti.

AdminAdmin