MUĞLA
Giriş Tarihi : 05-04-2023 07:25

Ormancı Türküsü’nün Köyü Eski İsmine Kavuştu

Muğla’da "Ormancı" türküsünün yaşandığı Çaybükü Mahallesi’nin isminin tekrar türküde geçen ve eski ismi olan ‘Gevenes’ olarak değiştirilmesi, Menteşe Belediye Meclisinin Nisan Ayı Meclis Toplantısında oy birliği ile kabul edildi.

Ormancı Türküsü’nün Köyü Eski İsmine Kavuştu

Gevenes Mahalle Muhtarı Bilal Özsoy meclis toplantısında alınan karar sonrası yaptığı açıklamada, “Başkanımıza ve değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Köyümüz ismi artık eski ismine, aslına kavuştu.” dedi.

Menteşe Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında gerçekleşen toplantıda geçtiğimiz ay İnceleme Komisyonuna havale edilen mahalle ismi değişikliği karara bağlandı. Buna göre meclis üyelerinin oylarına sunulan Muğla’da "Ormancı" türküsünün yaşandığı Çaybükü Mahallesi’nin isminin tekrar türküde geçen ve eski ismi olan ‘Gevenes’ olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda Encümen üyeliği, plan ve bütçe komisyonu, imar komisyonu, inceleme komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, tarım ve hayvancılık komisyonu ve toplumsal cinsiyet eşitlik komisyonu seçimleri yapıldı. Komisyon seçimlerinin ardından 2022 yılı faaliyet raporu meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar hep yapabileceğimiz işlerin sözünü verdik. Söz verdiğimiz gibi de projelerimizi bir bir hayata geçirdik. 66 Mahallemize eşit hizmet ulaştırmak için tüm personelimiz ile canla başla çalıştık. Şikâyet etmedik, siyaset yapmadık, hizmet ürettik. Belediyemizin tüm çalışanlarına ve siz değerli meclis üyelerine verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Menteşe’yi birlikte yönetmeye devam edeceğiz.”

AdminAdmin