MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-11-2022 13:25

MUTSO HEYETİ TOBB BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

MUTSO kurul üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet, TOBB’a bir ziyaret gerçekleştirerek Başkan Hisarcıklıoğlu ile görüştü.

MUTSO HEYETİ TOBB BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

 

 

 

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Disiplin Kurulu Başkanı Erol Kapiz, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan başta olmak üzere, meclis ve yönetim kurulu başkan yardımcıları ile meclis üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet, bir dizi ziyaret için Ankara’ya gitti.22-23 Kasım tarihlerindeki Ankara programları kapsamında ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne giden MUTSO heyeti, TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

 

Oda organ seçimlerinin ardından 2022-2026 dönemi kurullarını temsilen gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni dönem için güzel projelere imza atılan başarılı bir dönem diledi. 

 

Başkan Hisarcıklıoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Sizler ilinizde sektörlerinizin temsilcileri olarak bilen ve yönlendiren kişiler olmalısınız. Sektörünüzün sıkıntılarını yada taleplerini Odalarınız aracılığıyla bize iletmekten çekinmeyin. Üyelerimizin yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında yapılabilecek çalışmaları gerçekleştirmek bizim sorumluluğumuz.”

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun seçim süreci hakkında bilgi almak istemesi üzerine MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şunları kaydetti:

"Bu seçim sürecinde üyelerimizden komitelere katılım yönünde oldukça talep vardı. Bu, Odada hizmete talep olunması noktasında bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Gerçekleştirilen seçimde 17 meslek komitemizin tamamını aldık. Çalışmalarımızı üye odaklı yaklaşımla sürdürüyoruz. Komitelerimiz çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Bu dönem oldukça yoğun çalışacağımız bir dönem olacak.”

 

Başkan sonrasında üyelerden yoğun olarak gelen taleplere ilişkin aktarımda bulundu.Başkan Karakuş, “Her ne kadar dönem dönem nefes kredileri vererek üyelerimize can suyu olmaya çalışsak da, görüyoruz ki üyelerimizin en büyük talebi düşük faizli kredi verilmesi. Bu noktada TOBB olarak bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca zeytin yasası kapsamında taş ocaklarında kapanmalar yaşanıyor. İlimiz hem zeytinciliği ile hem de madenciliği ile ön plana çıkan bir bölge. İkisinin de önemi yadsınamaz. Ancak ilimizde faaliyet gösteren 400’e yakın mermer, taş ocağı ve diğer maden işletmeleri var. Bunların kapatılmasının söz konusu olması inşaat sektörü başta olmak üzere pek çok sektöre büyük zarar verecektir. Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarımızı bir araya getirerek ortak bir çalışma gerçekleştirilmesi talebindeyiz” diye konuştu.

 

Ziyarette hazır bulunan Kredi Garanti Fonu (KGF) Başkanı Erdoğan Özegen, bugüne kadar Muğla’da 21 bin 631 adet olmak üzere 10 milyarın üzerinde kefalet kullandırıldığını, orta ve küçük ölçekli işletmelerin, ticaret odaları ve borsalar aracılığıyla düşük faizli krediye ulaşımı noktasında çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.MUTSO heyeti görüşmelerin ardından, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun doğum günü olması vesilesiyle günün anısına fotoğraf çekildi. TOBB Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ise, kurulun projesi olan Babalar ve Kızları kitabını armağan etti.

AdminAdmin