MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-11-2022 12:58

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’DAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’DAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

 

 

 

 

 

Milletvekili Gökcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Başöğretmen unvanını aldığı bugünde, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler! Yeni nesli, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır’ sözleri bizler için önemli bir kilometre taşıdır.Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin gelişmesi ve büyümesi çocuklarımızın; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip olmaları, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için son derecede önemlidir.

 

Bunun için,  hedeflerimize daha kısa sürede ulaşmamızın tek yolu iyi yetişmiş kaliteli insan gücü iyi eğitim ve planlı çalışmadan geçmektedir. Güçlü toplum, güçlü Türkiye hedefimize ancak nitelikli bir nesil, özgün ve milli bir eğitim-öğretim politikası ile ulaşabileceğimizi biliyoruz.AK Parti olarak bizler de Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bunun için büyük bir gayret gösteriyoruz.Her yıl olduğu gibi bu yılda bütçede, en büyük paylardan birini yine eğitime ayırdık. Ülkemizde eğitimin kalitesinin artırılması ve niteliğinin yükseltilmesi konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Öğretmenlerimiz için yaptığımız pozitif düzenlemelerden, derslik sayılarımızın artırılmasına, öğretmen atamalarına, müfredatın geliştirilmesinden ücretsiz ders kitaplarına kadar, eğitim alanında tarihi nitelikte pek çok reformu hayata geçirdik.Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm eğitim-öğretim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.”

 

 

AdminAdmin