FETHİYE
Giriş Tarihi : 24-11-2022 12:58

24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Çelenk sunma merasimi ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Çelenk sunma merasimi ise hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliğinde ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi.

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Ortaokulu Müdürü Ercan Tuna yaptı. Tuna konuşmasında, “  

Böyle kısa bir zaman diliminde anlatılabilecek bir konu değildir. Ancak yine de insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olan öğretmenlik mesleği ve bu mesleğin fedakâr fertleri olan öğretmenlerimizi anmaktan vazgeçmeyeceğiz. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca başak verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Necip fazıl Kısakürek vapurla Karaköy’e geçerken, yanına birisi yaklaşıp Üstat diye sormuş. ‘Peygamberlere ne diye gerek duyuldu? Biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik.’ Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan ‘Ne diye vapura bindin ki? Yüzerek karşıya geçsene’ diye cevap vermiş” dedi.

 

Konuşmasını sürdüren Okul Müdürü Tuna, “Öğretmenler kılavuzdur. İşini ve yolunu bilen kılavuzla yolculuk mutlaka iyi sonuca erecektir. Hz. Ali’nin söylediği ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözü ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in ‘Oku’ sözüyle başlaması, dinimizin öğretmene ve eğitime verdiği değeri göstermektedir. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. İyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir” ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra Fethiye Kaymakamı Alper Balcı tarafından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Programın devamında şiirler ve şarkılar seslendirildi. Tören koro ile sona erdi.

 

AdminAdmin