FETHİYE
Giriş Tarihi : 11-05-2023 17:51

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL MTÜRK TV’DE KONUŞTU

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL, “BİR OY REFEHA, BİR OY RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A”

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL MTÜRK TV’DE KONUŞTU

iles/uploads/1683816878-3da470b55bbe02d78c17.jpeg" style="width: 500px; height: 333px;" />

Mtürk Tv ekranlarında yayınlanan Serdar Cemal Süzeroğlu ile Seçim Özel Programının bu haftaki konuğu Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal oldu. Program Moderatörü Serdar Cemal Süzeroğlu’nun sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal, “Dağ taş tepe demeden verdiğimiz milli görüş sözü üzerine gittiğimiz her yerde Sayın Cumhurbaşkanımıza bir oy ve bir oyda Yeniden Refah Partimize istiyoruz. Ve inanıyoruz ki Muğla’da da Sayın Cumhurbaşkanımıza çok iyi bir oy çıkacak” dedi. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL, “MUĞLA/ MİLAS’TA BÜYÜDÜM”
Mtürk Tv ekranlarında yayınlanan Serdar Cemal Süzeroğlu ile Seçim Özel Programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal, “1964 Muğla-Milas doğumluyum. Milas’ta büyüdüm, Milas’ta okudum. Yüksek öğrenimimi Ankara’da tamamladım. Öncelikle İşletme bölümünü bitirdim, daha sonra Adalet ve sonrasında da Hukuk Fakültesinden mezun olmak suretiyle öğrenimimi tamamladım. Yüksek lisansımı da yine Hukuk üzerine gümrük vergilerinin kamu alanında kamusal vergisel anlamda değerlendirmesi yönündeki tezimle birlikte yüksek lisansımı da tamamlamış oldum. Şuanda da Muğla/Milas’ta Zeytinyağı üretimi yapan bir tesise sahibim. Tabi uzun dönem bürokrasi kademesinde hem de özel sektörle köprü olan Gümrük Müşavirliği görevini de icra ediyorum. Bu bağlamda da yaklaşık 16 sene boyunca Ankara Gümrük Müşavirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüm. Sayın bakanlarımızın oluruyla Ticaret Bakanlığında meslek yeterlilik komisyon üyeliklerinde bulundum. Türkiye İhracatçılar mesleği mastır planlarını yapan heyetin içerisinde bulundum” şeklinde konuştu. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL, “UZUN DÖNEM SİYASETTE GÖREV ALDIM”
Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal, “Muğla’ya yabancı değilim siyaset yaptım. AK Partide Milletvekili adaylığı ve AK Parti Muğla İl Teşkilatında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Milas İlçe Koordinatörlüğü görevlerinde bulundum. Yani milli görüşlüyüm. 2018 yılının sonrasında 2021 yılında Sayın Genel Başkanımızın daveti üzerine milli görüş sancağını ve bayrağını devralan Erbakan Hocamızın evladı bugün Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın öncülüğünde kurulan Yeniden Refah Partisine davet edildim. Ve akabinde Ankara İl Başkanlığı görevini dayın genel başkanımız tevdi etti. Ve bu partide siyasete başlamış oldum. Hukukçu kimliğimizle de kendilerinin tensip ve onayıyla da milli siyaset kurulu hukuk politikalarında da görev yaparak bu partide siyasete başladım. Geçmişte de 1994-1996-1997 dönemleri dahil olmak üzere Refah Partisinde çalışmaları sürdürüyordum. 2004-2005 yılında da AK Partiye katılmıştım. Dolayısıyla 2021’de tekrardan AK Partiden istifa etmek suretiyle Yeniden Refah Partisinde siyasete başlamış oldum. Milletvekilliği adaylığımda burada sayın genel başkanımızın takdiri var. Kendilerinden Allah razı olsun. Bizde bu takdire layık olmak için arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle sahadayız ve sahada Yeniden Refah Partisini tanıtıyoruz. Tabi ki hemşerilerimizden gelen o kadar güzel şeyler var ki… Cennet mekan Erbakan Hocamızı tanımayan yok. Bu bağlamda da 1994-1996-1997 yıllarında yapmış olduğu özellikle işçi, memur, emekli kesime yapılan yardımlar ve esnafımıza, üreticimize, çiftçimize olan desteklerini her kesim anlatıyor. Zaman zaman çok kolay bir siyaset yapıyoruz diyebilirim. Zaten bizim anlatacaklarımızı vatandaşımız, hemşerilerimiz samimiyet içerisinde biliyorlar ve bizi kucakladılar ben Muğla’nın evladıyım neticede Muğlalıyım. Yerliyiz milliyiz diyoruz ve 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Allah izin verirse inşallah hemşerilerimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL, “1 OY YENİDEN REFAH PARTİSİNE, 1 OY RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A”
Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal, “Malum bir süreci geçirdik. Hatta biz önce hayır demiştik. Hayır dememizdeki meselede şuydu; biz milli görüşçüler olarak milletimizin, devletimizin ve ülkemizin menfaatine olacak her türlü iyi ve hayırlı işte motor, kötü işte de fren olmaya söz vermiş bir anlayışa sahip partiyiz. Bunu böyle öğrendik ve bu bağlamda da ilk önce milletimiz için istemiş olduğumuz 30 maddelik hükümleri Cumhur ittifakıyla imzalamamızdan mütevelli önce hayır dedi. Daha sonrada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından istediğimiz bu 30 maddenin kendisi tarafından da uygun bulunduğu yönündeki görüş üzerine yeniden görüşmelerimiz başladı. Ve Cumhur ittifakında yer aldık. Bundan dolayıda sahada gezdiğimizde de çok vatandaşımız doğru yoldasınız, iyi yoldasınız, burada olmanızdan dolayı çok mutluyuz, desteklerinizden dolayı çok mutluyuz diye görüşlerini almak bizleri tabi ki mutlu ediyor. Bizde zaten dağ taş tepe demeden verdiğimiz milli görüş sözü üzerine gittiğimiz her yerde Sayın Cumhurbaşkanımıza bir oy ve bir oyda Yeniden Refah Partimize istiyoruz. Ve inanıyoruz ki Muğla’da da Sayın Cumhurbaşkanımıza çok iyi bir oy çıkacak” dedi. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL, “7’Lİ MASAYI ÜLKEMİZ İÇİN UYGUN BULMUYORUZ”
Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal, “Bazı bilbordlarda da gördüm. Siz bizi bir de baharda görün diye bir sloganları var. Açıkçası bazen yalancı baharlar biliyorsunuz ki sıkıntılı olabilir. Bizde zaten bu 7’li masayı milletimiz için, devletimiz için, ülkemiz için uygun bulmuyoruz. Kazanımlarımızdan daha çok ülkemiz ve milletimiz için ne yapmamız gerektiğiniz bir kez daha kendi organlarımızda düşündük. Sayın Gene Başkanımızın başkanlığında yapılan istişare toplantılarında ve bu bağlamda da açıkçası bu 7’li masanın bu iktidara gelmemesi için ve bu millete yeniden bir zulüm yaşatmaması için açıkçası sahada var gücümüzle çalışacağımıza söz vererek Cumhur İttifakına katıldık. Erbakan hocamızın da dediği gibi bizim açımızdan siyaset Allah rızası için yapılan bir siyaset… Milletimiz için her türlü sıkıntı yaratacak odaklara ve düşünceye de karşı olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Önemli olan 2023 seçimlerinde milletimizden 1 oyu Yeniden Refah Partisine 1 oyu da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a vermelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL, “DESTEĞİMİZ İTTİFAK ORTAĞI OLARAK DA SÜRECEK”
Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal, “Bizler milli ve yerli sanayiye, teknolojiye önem veren bir partiyiz. Rahmetli Erbakan Hocamızın öğrencileriyiz ve bu düsturda kim varsa özellikle Cumhur İttifakındaki ve milli görüşlü olarak bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın bu uğurdaki çalışmalarının tamamını destekliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin savunmasında önem arz eden her türlü destek, silah, ekipman ne varsa yerli ve milli olarak üretilmeli dışa bağımlılık azaltılmalı o zamanlarda özellikle bu alanlarda çalışmalar yürüten bütün şirketlerimize buradan teşekkür ediyorum. Ve sonuna kadar da Yeniden Refah Partisi politikalarında da bizim bu konudaki desteğimiz ittifak ortağı olarak da sürecek” ifadelerini kullandı. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI BAYKAL, “TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”
Yeniden Refah Partisi Muğla Milletvekili Adayı İsmail Baykal, “Bizler 5 yıldır kurulan bir partiyiz ve sonuç olarak ta her ne kadar 5 yıldır vatandaşımız bizleri televizyon programlarında görmeseler de biz devamlı suretle ülkemizde bütün sektörlerle içli dışlı görüşmeler yaptık. Ve sayın genel başkanımızın başkanlığında her 5 ayda bir toplanmak suretiyle de bir gölge kabile şeklinde bu ülkeyi idare etmeye çalıştık. Yaptığımız aslında bizim güzel kitaplarımız var. Kaynak paketlerimiz var. Biz dışa bağımlılığı, faiz sistemini aynı zamanda da bize dışarıdan yaptırım olarak gelecek yanı yardımda olsa, kredide olsa alma taraftarı değiliz. Diyoruz ki yeniden milli görüş kendi insan gücüyle, kendi ekonomik gücüyle yeniden büyük bir Türkiye’nin imar ve inşa edebileceğine inanıyoruz. Önce ahlak ve maneviyat doğrultusunda yürüdük. Tarım ve hayvancılık sektörünü önemsiyoruz. Bölgemizde de bu hayvancılık ve tarım sektörünün ileri seviyede olduğunu da biliyoruz. Ben aynı zamanda kendim yatırım uzmanıyım, Dış ticaret danışmanıyım ve Gümrük Müşaviriyim. Kısaca biz kendi tarım sektörüne yapacağımız özellikle mazottaki ÖTV’yi kaldırmak ve gübre desteği vermek suretiyle hatta bizim kaynaklarımızda çok iyi hocalarımız var. Biz diyoruz ki tarım sektörü iyi bir şekilde desteklenmeli” dedi.

AdminAdmin