MUĞLA
Giriş Tarihi : 27-10-2023 11:35

Meme Kanserinde Disiplinlerarası Yaklaşım Sempozyumu

Meme Kanserinde Disiplinlerarası Yaklaşım Sempozyumu

Meme Kanserinde Disiplinlerarası Yaklaşım Sempozyumu

Meme kanseri, ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanserdir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede, toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla Pembe Ekim Meme kanseri farkındalık ayı kapsamında 14 Ekim 2023, Cumartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür merkezinde “Meme Kanserinde Disiplinlerarası Yaklaşım” sempozyumu gerçekleştirildi. 


Düzenleme kurulunun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Okay NAZLI, Doç. Dr. Funda DİNÇ, Doç. Dr. Leyla TEKİN, Doç. Dr. Ali ALKAN ve Dr.Öğr.Üyesi Gülnihan EREN KUPİK’in olduğu sempozyuma Florence Nightingale Hastanesi Meme Sağlığı Merkezi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof.Dr. Vahit ÖZMEN ve  Doç. Dr. Enver ÖZKURT, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD’dan Prof.Dr. Pınar BALCI,  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD’dan Prof.Dr. Dr. Kemal ATAHAN, Acıbadem Bodrum Hastanesi Radyasyon Onkolojisi bölümünden Prof.Dr.Armağan ARICAN, Acıbadem Bodrum Hastanesi Medikal Onkoloji bölümünden Doç.Dr.Yusuf KARAKAŞ, konuk ve konuşmacı olarak katıldı. 


Meme kanseri tanı ve tedavisinde güncel yaklaşımın konuşulduğu, vaka tartışmalarının yapıldığı ve gün sonunda katılımcıların da soru ve önerilerinin alındığı toplantıya Muğla ve çevre illerden 90’ın üzerinde hekim katılım sağladı.

AdminAdmin