MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
FETHİYE

Fethiye Devlet Hastanesi’nde İlk Lobektomi Ameliyatı Yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi’nde, sol akciğer alt lobundaki kitlenin çıkarılması amacıyla ilk kez kapalı yöntemle lobektomi ameliyatı gerçekleştirildi.

Fethiye Devlet Hastanesi’nde İlk Lobektomi Ameliyatı Yapıldı
Paylaş:

Fethiye Devlet Hastanesi’nde, akciğerinde kitle tespit edilen 58 yaşındaki M.Y. isimli hastaya yönelik lobektomi ameliyatı gerçekleştirildi. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Dilara Gürsoy ve ekibi tarafından yapılan operasyonun, hastanede bu kapsamda kapalı yöntemle gerçekleştirilen ilk ameliyat olduğu bildirildi.

Sol akciğer alt lobundaki kitle çıkarıldı

Yapılan tetkik ve değerlendirmelerin ardından hastanın sol akciğer alt lobunda bulunan kitlenin cerrahi yöntemle çıkarılmasına karar verildi. Dr. Dilara Gürsoy liderliğindeki ekip tarafından gerçekleştirilen sol alt lobektomi operasyonunda, akciğerin sol alt lobu cerrahi olarak çıkarıldı.

Minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen ameliyat, Fethiye Devlet Hastanesi’nde bu kapsamda uygulanan ilk kapalı yöntemli operasyon olma özelliğini taşıyor.

Hastanın taburculuk süreci başladı

Başarıyla tamamlanan operasyonun ardından takibe alınan M.Y.’nin taburcu olma aşamasına geldiği belirtildi.

Operasyonda görev alan Dr. Dilara Gürsoy, anestezi doktorları ve ameliyathane ekibi başta olmak üzere süreçte emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür edildi.

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

FETHİYE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.