FETHİYE
Giriş Tarihi : 26-01-2023 17:09

DEVRİM VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ FETHİYE’DE UNUTULMADI

Devrim ve Demokrasi şehitleri Fethiye’de de unutulmadı. 24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürkçü  Düşünce Derneği  (ADD) Fethiye şubesi tarafından gerçekleştirilen program; Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu ile Akademisyen ve Yazar Bahriye Üçok’un isimlerinin verildiği parklarda bulunan büstlerine çiçek sunumu ile başladı.

DEVRİM VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ FETHİYE’DE UNUTULMADI

Yoğun ilginin olduğu etkinlik; ADD Fethiye şubesinde düzenlenen anma programı ile devam etti. Anma etkinliğine; Fethiye Belediye Başkanı Oğuz Bolelli, Fethiye Belediyesi CHP’li meclis üyesi Veli Pabuşçu, CHP Muğla milletvekili aday adayı Mehmet Demir, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, ADD Yönetim kurulu üyesi ve bölge başkanı Haydar Murat Topçu, ADD Fethiye şubesi başkanı Nursel Türetken ve yönetim kurulu üyeleri, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Fethiye’de “24 Ocak Devrim Ve Demokrasi Şehitleri Anma Etkinliği” kapsamında bir dizi etkinlikler yapıldı. Uğur Mumcu büstü önüne çelenk sunumu ile başlayan program Bahriye Üçok Parkı’nda Prof. Dr. Bahriye Üçok’un büstüne çelenk sunumu ile devam etti. Akabinde Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi’nde sürdürülen program, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Programın devamında ADD Başkanı Nursel Türetken günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Sonrasında program, şarkılar ve türküler ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan ADD Başkanı Nursel Türetken, “Çeşitli etkinliklerdeki amacımız aziz şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmama kararlılığımızı göstermek. Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik çeşitli iç ve dış tuzakları halkımıza göstermek. Laik Cumhuriyet’imizi ilelebet payidar kılma yolundaki çalışmalardır. Laik  Cumhuriyet düşmanları; uluslaşma bilincinden korkanlar, kadın ve çocuk haklarını ayaklar altına alanlar, örgütlü toplumu tehdit olarak görenler, Yeni Osmanlıcılık hayaliyle orta doğu bataklığına sokmak isteyenler, teokratik devlet düzeni isteyenler, aklın ve bilimin önderliğinde aydın ve çağdaş bir Türkiye istemeyenler, en önemlisi temel hak ve hürriyetlerimizden olan bilgi edinme, haber alma, düşüncelerimizi yayma, dünyayla bağ kurmamızı istemeyen, basın sansürü çıkartarak bizi susturmak isteyenlerdir” dedi.

AdminAdmin