BODRUM
Giriş Tarihi : 04-04-2023 12:16

Bodrum Çocuk Meclisi İlk Dilekçelerini Başkan Aras’a Verdiler

Bodrum Kent Konseyi'nin çalışma derslerinin 11. maddesi gereğince kurulan Çocuk Meclisi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı makamında ziyaret etti.

Bodrum Çocuk Meclisi İlk Dilekçelerini Başkan Aras’a Verdiler

Çocuk Meclisi üyesi çocuklar, Çırkan Mahallesi'nde bulunan trafik eğitim parkına, Türkiye Çevre Hareketinin önemli isimlerinden, Bodrum'a gönül vermiş Saynur Gelendost'un etiketinin verilmesiyle ilgili dilekçelerini Başkan Aras'a teslim etti. Dilekçeyi muhafaza eden Başkan Aras, çocukları ilk Belediye Meclisine davet ederek dilekçelerini önerge olarak meclise vereceklerini belirtti.

Çocuk Meclisinin kurulmasının öneminine vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Avrupa ülkelerinin sahiplerine her zaman önem vereceklerini vurguladığı konuşmasında gördüklerini söyledi:

"Kent Konseyi Çocuk Meclisinin kurulması bizim bir geçmişimiz olan bir projeydi. Ama bugün hayata geçmiş olması, geçmiş olması beni çok mutlu etti. Boyut geçen süreler boyunca performans için hem başarı hem de hep birlikte sırtına, kol kola çalışmak içinde doğal ki söz gezdirmek. Size destek olmaya her zaman hazırız. Sizler, Bodrum'un ve icranın geleceğisiniz. Şimdiden şehir geleceği hakkında kararlara katılmanız sizler için, bizim için ve şehrimiz için faydalı olacaktır. Faaliyetlerde, yatırımlarda, alacağımız kararlarda sizlerin de fikrine başvuracağız, değer veriyoruz, önemsiyoruz."

Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Kent Konseyi Parklar Çalışma Grubu Komisyonunun organları da Çocuk Meclisine devredildiğini belirterek "Parklar, en güzel mülkün dağılması gelir" dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Aras çocukları belediye yayınlarının Halikarnas'a Yolculuk Can'a Öyküler kitabını hediye etti.                                     

Belinay Mumcu'nun başkanlığını yürüttüğü Bodrum Kent Konseyi Çocuk Meclisinin yürütme kurulu; Armin Bozkurt, Elif Eren, İmranur Uluğ, Cesim Burak Aydın, Evren Demir, Mert Yıldızgör, Çınar Yıldızgör, Asya Kaş, Ahmet Ayaz Aydın ve Muhammet Demir isimlerinden oluşuyor.

AdminAdmin