GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-04-2023 12:05

Turizmciler MBB’nin Bitmeyen Çalışmalarından Şikayetçi

Turizm mevsiminin başlamasına rağmen Bodrum'da yol çalışmalarını tamamlayamayan CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris'te de yat limanı düzenleme projesini açıkladığı zamanda bitiremediği iddia ediliyor.

Turizmciler MBB’nin Bitmeyen Çalışmalarından Şikayetçi

Turizmciler Bodrum’da sökülen kaldırımlar, yollardaki çukurlar ve kum çakıl yığınları esnafı zor durumda bırakıyor. Bodrum esnafı çalışmaların "kaplumbağa hızında" yürüdüğünü dile getirerek, çalışmanın bir an önce tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunuyor.

Aynı manzaranın Marmaris içinde geçerli olduğunu dile getiren turizmciler özellikle ilçede yat limanında yürütülen çalışmaların önümüzdeki aylarda da bitmesinin pek mümkün olmadığı gözlendiği ve bu durum Muğla turizmine ihanet olarak adlandırıldığı bilinmelidir bu bitmeyen projeler, yol çalışmaları turizme balta vurmaktır diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, "Ocak ayında başlayan Marmaris Yat Limanı altyapı yenileme ve çevre düzenlemesi oldukça yavaş ilerliyor. Bölgedeki görüntü projenin uzun bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Kaygılarımızı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e ilettik. Turizm sezonuna girildi, ciddi derecede endişeliyiz. Marmaris'in vitrini yat limanında çalışmalar bir an önce tamamlansın" diye konuştu. Marmarisliler ise belediyeye tepkilerini "Sadece 2-3 işçi ile çalışılıyor. Nisanda deniyordu, böyle giderse mayısta da bitmeyecek. Esnaf zarar ediyor, turistler toz toprak içinde geziyor. Bu manzara Marmaris'e yakışmıyor" sözleriyle dile getirdi.

AdminAdmin