BODRUM
Giriş Tarihi : 07-01-2023 21:27

BODRUM BELEDİYESİ CENGİZ İNŞAATA VERİLEN RUHSATLARI İPTAL ETTİ

BODRUM BELEDİYESİ CENGİZ İNŞAATA VERİLEN RUHSATLARI İPTAL ETTİ

BODRUM BELEDİYESİ CENGİZ İNŞAATA VERİLEN RUHSATLARI İPTAL ETTİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cengiz İnşaat'a verilen 60 adet ruhsatın iptal edildiğini açıkladı. İptal gerekçesi olarak ise Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği “Özelleştirmenin İptali” kararı gösterildi.
Bodrum Belediyesi tarafından Gölköy Mahallesindeki Gökburun'da Cengiz İnşaat'a ait 180 dönümlük alandaki proje ile ilgili inşaat ruhsatı verilmesi, kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olmuştu. 
Bodrum belediyesinden yapılan açıklamada, Cengiz İnşaat'a verilen 60 adet ruhsatın iptal edildiği açıklandı.
Yapılan açıklamada, “Değerli Bodrumlular. 2013 yılında Özelleştirme idaresi tarafından Cengiz İnşaat A.Ş’ye satılmış bulunan Gölköy Mahallesi Gökburun mevkii 306/1 parselde gerçekleştirilecek proje için, belediyemize eksiksiz olarak ibraz edilen belgelere istinaden 12 Aralık 2022 tarihinde verilmiş olan 60 adet yapı ruhsatı, belediyemizin dün almış olduğu kararla iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verildi. 
İptal gerekçesinin belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“Söz konusu satışa konu araz ile ilgili olarak ‘hak sahipliği’ iddiasında bulunan bir grubun açtığı dava sonucunda, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği ‘Özelleştirmenin İptali’ kararının; Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle uygulanmamasının, Anayasa’nın 138. maddesinde belirtilen, ‘Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bu kararların yerine getirilmesini geciktiremez’ hükmüdür. Almış olduğumuz bu karar gereğince 9 Ocak Pazartesi günü ilgili bakanlığın MAKS sistemine girilerek, ruhsatların iptal işlemi gerçekleştirilecektir. İptal kararımız, yasal olarak yargı yoluna açıktır.”

AdminAdmin