MİLAS
Giriş Tarihi : 24-11-2022 13:02

BAŞKAN TOKAT’TAN CANLI YAYINDA YAĞIŞ UYARISI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı. Düzce’deki depremde yaralanan vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ diyen Başkan Tokat, Milas Belediyesi’nin Türkiye’de deprem master planı gerçekleştiren ilk ilçe belediyesi olduğunu ifade etti.

BAŞKAN TOKAT’TAN CANLI YAYINDA YAĞIŞ UYARISI

 

 

 

 

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayınlarla vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen sağanak yağış ve fırtına hakkında vatandaşları uyaran Başkan Tokat, geçtiğimiz günlerde Milas’ta etkili olan yağışın etkilerini de değerlendirdi.

 

Sağanak yağış ve fırtınanın hayatı olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Başkan Tokat, “Gece yarısı ile sabah saatlerine kadar devam edebilecek bir yağış olacak. Hem yağışa karşı hem de şiddetli fırtınaya karşı tedbirli olmakta yarar var. Biz Milas Belediyesi olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’nin de çabalarıyla hazırlıklıyız. Şu anda tüm ekiplerimiz tedbirlerini aldılar, çalışıyorlar. İşin doğal afet boyutuna varmasına karşın vatandaşların tedbirli olmasında yarar var. Altyapı sistemimiz yeterince çalışıyor. Ancak sistem ne kadar iyi olursa olsun, yukarıdan gelen yağış aşağıdan çekilen sistemden daha fazla olursa bazı bölgelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Sistem en geç 30-45 dakika içerisinde yoğunluğu çekiyor” dedi.

 

ÖNCEKİ GÜNKÜ YAĞIŞI DEĞERLENDİRDİ

Önceki gün ilçe genelinde etkili olan sağanak yağış hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Tokat, “Önceki gün meydana gelen ve Pazar yerinde sorun oluşturan yağışla ilgili ekiplerimiz gerekli müdahaleyi zamanında yaparak yarım saat içerisinde sistemin rahatlamasını sağladı. Pazaryeri bölgesinde meydana gelen sıkıntı, ilk yağışlar olması nedeniyle kuru yaprakların rögarlara ve borulara dolması kaynaklıdır. Biz belediye ekipleri olarak rögar ve ızgaraları önceden ve zamanında temizliyoruz. Ancak boruların içine de dolmuş oluyor. Nerede, ne gibi bir doluluk olduğunu ancak bu gibi durumlarda tespit edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DEPREM MASTER PLANINI OLUŞTURAN İLK İLÇE BELEDİYESİ

Düzce’de meydana gelen 5.9’luk depremde yaralananlara acil şifalar dileyen Başkan Tokat,  Milas Belediyesi’nin Türkiye’de Deprem Master Planı’nı gerçekleştiren ilk ilçe belediyesi olduğunu ifade etti. “Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemizin deprem master planı oluşturmasındaki önemi de bu tür durumlarda ortaya çıkıyor” diye konuştu.

AdminAdmin