SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 26-08-2023 14:51

Ahmet Şafak Seki Yaylasına Hayran Kaldı

Ahmet Şafak Seki Yaylasına Hayran Kaldı

Ahmet Şafak Seki Yaylasına Hayran Kaldı

Türkiye’nin en çok sevilen ve dinlenen sanatçıları arasında yer alan Ahmet Şafak, konser için geldiği Seki Mahallesi  Yaylasına hayran kaldı. 
Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30’uncusu gerçekleşen Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri programının ilk günü sevenleri ile buluşmak üzere Seydikemer’e gelen Ahmet Şafak, Seydikemer ilçesine ve Seki Yaylasına hayran kaldı. 
“Yalnız Kurt”, “Ayyıldız Kolye”, “Reisler de Sever”, “Neyleyim”, “Olsun”, “Vay Delikanlı Gönlüm”, “Vatan Gözlüm” ve “Adam Gibi” ve buna benzer yüzlerce şarkılarıyla sevenlerinin gönlüne taht kuran Ahmet Şafak konser öncesi  sevenleri ile hatıra fotoğrafları çektirirken, gazetemiz muhabiri ile kısa bir söyleşi yaparak, kendisi hakkında merak edilenleri yanıtladı. 
Seydikemer ilçesine konser için daha  önce de geldiğini belirten sanatçı Ahmet Şafak, “Burası aslında çok güzel bir kasaba. Daha önce belediye imiş . Şu anda şey mahalle. Ama çok güzel, çok eski. Ben tabii ruh itibariyle aslında yeniden çok eskiye çok rağbet ederim. Neden bilmiyorum. Herhalde ruhum biraz böyle. Yaşanmış olan hikaye benim için çok önemli. Dolayısıyla bir yeri aslında gezip tozmak elbette çok önemli ama o yerin insanlarını eğer tanıyorsanız o insanların üzerinden o yer hakkında aslında bir malumata sahip oluyorsunuz. Dolayısıyla bu bölge buradaki insanların ve bizim aslında cana yakın ve hali hazırda anı yaşarlarken geçmişi de mazi ile unutmayan ve hatıraya ehemmiyet veren insanlar. Bu akşam inşallah Seki'de bütün hemşerilerimizin katılımıyla birlikte beraber güzel bir konser yapacağız. Benim artık Türkiye'de her bir yörede biliniyor ve söyleniyor. Aşkın ve vatanın şarkılarını biz beraber söyleyeceğiz”  dedi.
Şarkılarını ve kitaplarını yazarken gündelik hayatlardan esinlendiğini belirten Şafak, “Memleketimize ülkemize duyduğunuz bir sevgi, saygı var. Daha çok kültürüne, töresine geleneklerine, insanın kendi varlığını hem yaşaması hem de temsil etmesi üzerine. Aslında biz de gözlemler yapıyoruz ve buradan çıkan sonuçlar, bazen Türkiye'nin içinde bulunduğu, karşı karşıya kaldığı durumları üzerine anlatıyoruz. Çoğunlukla da  aşkın üzerinden biliyoruz. Tabii bizim aşkımız üzerine namert gölgesi düşmemiş olur aşklardır. Dolayısıyla bu açıdan yaklaşıyoruz. Herkes nasıl yapıyorsa ben de şarkıları öyle yapıyorum”  ifadelerinde bulundu. 
Yeni albüm ve film çalışması içerisinde olduğunu belirten ünlü sanatçı Ahmet Şafak, “Geçen sene TRT Müzik'te bir on üç bölüm bir program yaptım Ahmet Şafak’la olsun diye. Yeni müzik üzerine çalışmalarım zaten konserler ve yeni besteler üzerinden devam edecek. O çok açık ama benim biliyorsunuz biri sinemacı tarafım var yazarlığımız var. sinema ilk sinema filmi iki bin dokuzda yapmış ve gösterime sunmuştum. Şimdi ikinci film yapmak istiyorum. Ondan sonra kitaplarım evet doğru. Yirmi tane kitabım ve film yazarlığım var. onuncu romanıma çıkaracağım. Ekim ayında inşallah. Dolayısıyla bakıldığında sıra dışı bir sanatçı olarak gösterildiğimi duyuyorum burada. Diyorlar ki Ahmet Şafağın’da işi gücü yok. Adam sahne yapıyor. ne işin var senin sinema? Ne işin var kitap yazmak falan? ben atalarımın izini sürüyorum. Geçmiş dönemde atalarım da çok yönlü bir münevver idiler. Ben de çok yönlü bir münevver olmaya çalışıyorum. Esas olan şey budur. derler ki altının kıymetini sarraf bilir. Dolayısıyla ben milletin sarraflığına güveniyorum” diye  konuştu.

AdminAdmin