SPOR
Giriş Tarihi : 26-08-2023 13:25

Ata sporu yağlı güreş İlk defa MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesinde…

Ata sporu yağlı güreş İlk defa MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesinde…

Ata sporu yağlı güreş İlk defa MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesinde…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine girişte uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı uygulamasında, geleneksel spor dallarından ata sporu “yağlı güreşe” ilk kez yer verildi.
Muğla’nın 8 ilçesinde de düzenlenen ve çok büyük kitlelerce takip edilen yağlı güreş branşı gün geçtikçe altyapılardan yetişen sporcular ile de adından söz ettiriyor.
MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi giriş sınavında uygulanan Özgeçmiş Puanı uygulamasında yer alamayan yağlı güreşlere bu yıl ilk defa yer verildi.
Yağlı güreşin üniversite düzeyinde ele alınarak yaygınlaşması için gelecek dönemde güreş müsabakalarının artırılacağı, aynı zamanda yağlı güreşle ilgili akademik çalışmalar ve toplantılar gerçekleştirileceği bildirildi.
Yağlı Güreş camiasının önde gelen isimleri uygulamayı memnuniyetle karşıladı.
Henüz güreş alt dalında ve istenen mükemmellikte olmasa da bu yıl ilk defa yer verilmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren yağlı güreş camiasının önde gelenleri, “Bu sporda Muğla’nın hak ettiği yere geleceği ve gelecek sene daha iyi yerde olacağımıza olan inancımızı arttırmış, Üniversite-Kent bütünleşmesini ispat etmesi nedeniyle de önemsenmiştir, emeği geçen başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Ulaştığımız Muğla’nın ilk Başpehlivanı ve Kırkpınar birincisi, Milli Güreşçi ve adına Güreş Eğitim merkezi açılan Mehmet Güçlü “Muğlalı rektöre teşekkür ediyorum, Beni Bu yaşta bundan daha mutlu eden bir şey olamazdı” dedi.

AdminAdmin