MUĞLA
Giriş Tarihi : 05-03-2023 14:20

Yeşilay Haftasında Tüm İmkanlar Depremzedeler İçin

Yeşilay Muğla Şube Başkanı Ebru Uyan, 1-7 Mart Yeşilay Haftası için hazırlanan tüm imkanların depremden etkilenen vatandaşlar için kullanılacağını ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikososyal Destek Hattınında depremzeler için hayata geçirildiğini söyledi.

Yeşilay Haftasında Tüm İmkanlar Depremzedeler İçin

Yeşilay, depremden etkilenenler için psikososyal destek sağlamak amacıyla 258 klinik psikolog ve 125 sosyal hizmet uzmanının görev yaptığı, Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikososyal Destek Hattını hayata geçirdi.

12 Şubat itibariyle 444 98 01 numaralı hat üzerinden hizmet vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikososyal Destek Hattının ihtiyaç duyan kişilere psikolojik ilk yardım sağladığını belirten Yeşilay Muğla Şube Başkanı Ebru Uyan, “Bireyle ilk görüşme sonrası psikososyal ihtiyaçları belirleniyor ve bu doğrultuda görüşmeler sağlanıyor. İlerleyen süreçte; bireyin ihtiyacı ve uzman psikoloğun yönlendirmesiyle çevrim içi veya yüz yüze görüşme gerçekleştirilebiliyor” dedi.

Başkan Uyan ayrıca 11 ili etkileyen deprem nedeniyle 1-7 Mart Yeşilay Haftası'nda hazırlanan tüm imkanların depremzedeler için kullanılacağını, depremden etkilenen vatandaşların, 444 98 01'i arayarak çevrimiçi ve yüz yüze uzmanlardan destek alabileceklerini söyledi.

Uyan, “Ülkemizde gerçekleşen ve maalesef çok sayıda vatandaşımızı kaybettiğimiz 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yeşilay olarak afet bölgesindeki çalışmalara katkı sunduk. İlk günden itibaren bütün çalışma arkadaşlarımız, gönüllülerimiz deprem bölgesinde çalışmalar yaptı. Deprem etkilenen vatandaşlarımıza psikolojik yardım sağlayacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikososyal Destek Hattı hayata geçti. Ülkemiz ve milletimizin bir daha böylesi acıları yaşamamasını temenni ediyorum. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin