MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
GÜNCEL

Yeni CEO Laçin oldu

Ferrovial Airports’un yüzde 60, Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden YDA İnşaat’ın ise yüzde 40 hissesine sahip olduğu YDA Dalaman Havalimanı’nın yeni CEO’sunun Yiğit Laçin olduğu bildirildi.

Yeni CEO Laçin oldu
Paylaş:

 

 

 

Ferrovial Airports’un yüzde 60, Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden YDA İnşaat’ın ise yüzde 40 hissesine sahip olduğu YDA Dalaman Havalimanı’nın yeni CEO’sunun Yiğit Laçin olduğu bildirildi.

 

Dalaman Havalimanı’nın yeni CEO’su Yiğit Laçin’in, yöneticilik ve operasyonel görevlerde 16 yıllık tecrübesi bulunduğu öğrenildi. Türkiye dışında uzun yıllar görev alan ve en son olarak ülkemizde bulunan Gazipaşa-Alanya Uluslararası Havalimanı’nda Genel Müdürlük koltuğunda oturan Laçin, ‘Uluslararası Havalimanı Profesyoneli’ unvanına da sahip olduğu ifade edildi.

 

Havalimanlarında yöneticilik ve operasyonel görevlerde 16 yıllık tecrübeye sahip Yiğit Laçin, kariyerinin büyük bir bölümünü TAV Havalimanları’nda geçirdi. Havalimanı kariyerine 2006 yılında Esenboğa Havalimanı’nda başlayan Laçin, 2009 yılında Atatürk Havalimanı ‘Yönetim Kursiyeri’ programına katılana kadar birçok farklı pozisyonda görev aldı. Laçin, yönetim kursiyeri programını başarıyla tamamlamasının ardından 2010 yılında Kuzey Makedonya Havalimanları’na atandı. Burada 9 yılı aşkın süre üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Laçin, hem Üsküp Uluslararası Havalimanı hem de Ohri Havari Aziz Paul Uluslararası Havalimanı’nın operasyonlarından sorumlu ‘Havaalanları Koordinatörü’ oldu.

 

2019 yılında Tunus’ta yer alan Monastır Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı’nda ‘Havaalanı Genel Müdürü’ olarak atanan Laçin, en son Türkiye’de Gazipaşa-Alanya Uluslararası Havalimanı’nda Genel Müdür olarak görev aldı. Laçin, Ekonomi alanında lisans derecesine sahip. Bunun yanında ICAO ve ACI tarafından düzenlenen Havaalanı Yönetimi Profesyonel Akreditasyon Programı’nı başarıyla tamamlayan Laçin, ‘IAP’ (Uluslararası Havalimanı Profesyoneli) unvanını elde etti.

 

Öte yandan Dalaman Havaalanı eski CEO’su Hamdi Güvenç ise Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev alırken, Ferrovial Airports Head of Portftolio Manager Miguel Rodera da Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.