YATAĞAN
Giriş Tarihi : 14-04-2023 15:33

Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu’nun Yapımında Sona Gelindi

Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu’nun Yapımında Sona Gelindi



Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından eğitim destekleri kapsamında ihalesi yapılan ve yapımına başlanan Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu’nun yüzde 97’si tamamlandı.
Vali Yardımcısı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve Yatağan Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Ahmet Yunus Tuna ile birlikte Cumhuriyet Ortaokulunda bir dizi incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar ve okul yapımında gelinen son durum hakkında bilgi aldı.
Mevcutta bulunan ve yıkım kararı alınan Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu’nun yeniden yapımına 06.10.2021 tarihi itibariyle mevcut binanın yıkımı ile başlandı.
Öğrencilerin daha iyi ve modern şartlarda eğitim öğretim görmeleri için yapılan 24 derslikli yeni ortaokul binasında, fen laboratuvarı, müzik atölyesi, yaşam becerileri atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, FETEMM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) atölyesi, çok amaçlı salon, beden eğitimi salonu, kantin, rehberlik odası, okul aile birliği odası, teknik ve idari birim odaları ve okul bahçesinde açık spor alanları yer almaktadır. Binada merkezi ısıtma ve soğutma sistemi ile jeneratör bulunuyor.
Nisan 2023 itibari ile %97’si tamamlanan Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu’nun 19 Mayıs 2023 tarihi itibariyle yapımı tamamlanarak, eğitim öğretime açılması planlandı. 

AdminAdmin