MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-02-2023 14:14

Vali Tavlı: “Devlet Millet El Ele Yaraları Saracağız”

Vali Tavlı: “Devlet Millet El Ele Yaraları Saracağız”



Muğla Valisi Orhan Tavlı deprem bölgesinden tahliye edilen ve Fethiye ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan depremzedelerle bir araya geldi.
Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen ve Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından deprem bölgesine yapılan yardımların yanı sıra deprem bölgesinden Muğla’ya tahliye edilen vatandaşlar için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Fethiye ilçesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Muğla Valisi Orhan Tavlı, depremden etkilenen illerimizden Muğla’ya tahliye edilerek Fethiye’deki barınma alanlarına yerleştirilen vatandaşlarla bir araya geldi.
Bölgeden gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenen Vali Orhan Tavlı, vatandaşların taleplerini dinleyip acil ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.
Vali Tavlı, devlet millet el ele yaraların sarılacağını belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Devletin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu dile getiren Tavlı, el birliğiyle gönül birliğiyle tek yürek olarak bu felaketin üstesinden gelineceğini ifade etti.
Birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlara rağmen Muğla’nın takdire şayan bir birlik, beraberlik ve dayanışma örneği gösterdiğini belirten Tavlı, “Gün birlik olma günüdür. Muğla’mızda devlet millet el ele, tek yürek olarak depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardımı ve desteği sağlamaya devam etmektedir.” dedi.
Tavlı, barınma imkanının yanında yemek ve ikram hizmeti, çocuklar için oyun alanları, ücretsiz kıyafet, kişisel temizlik ve hijyen ürünleri dahil her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı sosyal market, 7 gün 24 saat sağlık hizmeti alabilecekleri revir, psiko-sosyal destek alabilecekleri destek ofislerinin de vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydetti.
Muğla Valiliği ve AFAD koordinasyonunda Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan ilçelerimizden vatandaşların bağışladığı yardımların sürekli olarak deprem bölgesine sevk edildiğini de hatırlatan Tavlı, katkıda bulunan hayırseverler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, iş insanlarına, esnaflara, 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız çalışan personele ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

AdminAdmin