MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
GÜNCEL

Vali Akbıyık Arkeolojik Sualtı Çalışmaları Gemisini Ziyaret Etti

Vali Akbıyık  Arkeolojik Sualtı Çalışmaları Gemisini Ziyaret Etti
Paylaş:

Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak ile birlikte Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi başkanlığında Sualtı Arkeoloji Enstitüsü INA’dan Dr. Orkan Köyağasıoğlu’nun bilimsel danışmanlığında devam eden Serçe Limanı Akreolojik Sualtı Çalışmaları gemisi Virazon II’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sualtı Arkeoloji Enstitüsü INA’dan Dr. Orkan Köyağasıoğlu tarafından tasarlanan, %100 yerli ve milli üretim olarak İstanbul-Tuzla’da inşa edilen Virazon II, dünyanın resmi olarak ilk ve tek Arkeolojik Araştırma Gemisi klaslı gemisidir.

19 kişi kapasiteli bu gemi, dalış hastalıklarına karşı her an kullanıma hazır bir basınç odası ve 4,5 ton kaldırma kapasiteli bir maçunaya sahip yüzer kazı evi özelliği göstermektedir.

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü

Akışın sonuna geldiniz.