MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-10-2023 19:56

ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER MUĞLA ZİRVESİ MUTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER MUĞLA ZİRVESİ MUTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER MUĞLA ZİRVESİ MUTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Muğla Odaları / Borsa ve YÜCİTA ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm gün süren beş oturumda, coğrafi işaretin küreselde ve ulusalda değerlendirilmesi yapılırken, Oda bahçesinde açılan stantlar ile Muğla’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin de tanıtımı yapıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Muğla Ticaret Borsası (MTB), Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Marmaris Ticaret Odası (MTO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Ve Muğla Tarım İl Müdürlüğü İşbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Muğla Zirvesi 20 Ekim Cuma günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Tarım ve Orman Bakanlığı Eski Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu başta olmak üzere il müdürleri YÜciTA temsilcileri, akademisyenler ve katılımcılar yer aldı.
 

AdminAdmin