GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-09-2023 14:29

Ülkü Ocakları'dan "Diriliyoruz" Projesi: Ülkücü Şehitlerin Hayat Hikayeleri Neler, Mezarları Nerede?

Ülkü Ocakları'dan "Diriliyoruz" projesi: Ülkücü Şehitlerin hayat hikayeleri neler, mezarları nerede?

Ülkü Ocakları'dan

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi  tarafından tarihte hiç görülmemiş bir proje gerçekleştirildi. Ülkücü-Milliyetçi hareket sırasında şehit olmuş, kimliği ve kabrinin nerede olduğu bilinmeyen şehitler için bir internet sitesi oluşturuldu.


Türkiye'nin yakın tarihinde iç çatışmalar ülkenin hep gündeminde oldu. Ülkü Ocakları, tarihi boyunca sayıları kesin olarak bilinmeyen onlarca şehit verdi. Ülkü Ocakları, bu sebepten dolayı tarihte Örneğine rastlanmamış bir projeyi hayata soktu. Ülkü ocakları, "diriliyoruz.com" internet adresini kurdu. Bu sitede bilinmeyenlerin gün yüzüne çıkartılması hedeflenirken; geçmişi de yâd etmek amaçlandı.

 


SİTEDE NELER VAR

 

Kapsamlı bir çalışma sonucu ortaya çıkan "diriliyoruz.com" internet adresinde şehitler, adı ya da memleketi ile sorgulanıp ulaşılabiliyor. Şehitlerin fotoğraflarının da yer aldığı sitede şehitlerin bilinmeyen yönlerine ulaşılabiliyor. Aynı zamanda şehitlerin kabirlerinin yer aldığı bir harita da oluşturuldu. Ülkücü şehitlerin kabirlerine gitmek isteyenler bu haritada bulunan yol tarifleriyle kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor.

 


AHDE VEFA

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocakları'nın sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu bir konuşmada diriliyoruz.com'dan bahsetti. 
Yıldırım aynı zamanda sitede kaleme almış olduğu yazıda internet sitesi ile ilgili şunları söyledi: "Ülkücü Şehitlerimize ahde vefamızın bir ifadesi olarak hayata geçirdiğimiz Diriliyoruz.com projesiyle Ülkücü Şehitlerimizin cefa ve vefa ile bütünleşmiş hayatlarını okuyup kabir konumlarını haritada görüntüleyebilirsiniz. "Tarihte Bugün" ve "Yaklaşan Tarihler" başlıkları altında Ülkücü Şehitlerimizin şehadet yıl dönümlerini takip edebilir; Ülkücü Şehitlerimize dair bilgi, belge, şiir, makale, fotoğraf gibi içerikleri "Sizden Gelenler" bölümünde paylaşılmak üzere sisteme yükleyebilirsiniz. Bu vesileyle şeref nişanemiz olan Ülkücü Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz ruhları şâd, mekânları cennet olsun!"

AdminAdmin