MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
TURİZM

TÜRKİYE–KAZAKİSTAN TURİZM İŞ BİRLİĞİNDE FETHİYE İÇİN YENİ FIRSATLAR

TÜRKİYE–KAZAKİSTAN TURİZM İŞ BİRLİĞİNDE FETHİYE İÇİN YENİ FIRSATLAR
Paylaş:

TÜRKİYE–KAZAKİSTAN TURİZM İŞ BİRLİĞİNDE FETHİYE İÇİN YENİ FIRSATLAR :
MURAT MALLI, KAZAKİSTAN TURİZM BAKANLIĞI VE SKYWAY DAVETİYLE ALMATI’DEYDİ !**

Kazakistan Turizm Bakanlığı’nın özel daveti ve SkyWay firmasının girişimleriyle Visit Almaty organizasyonu kapsamında Murat Mallı, Kazakistan’a davet edildi.

Bu özel Fam Trip organizasyonunda, Almatı merkezli olmak üzere Kazakistan’ın doğa, kültür ve altyapı açısından öne çıkan destinasyonları sahada değerlendirildi. Murat Mallı, Charyn Kanyonu, Kolsay ve Kayındı Gölleri gibi eşsiz doğal güzellikleri yerinde incelemenin yanı sıra; Medeo Buz Pateni Pisti, Shymbulak Kayak Merkezi, Kok-Tobe Parkı, etno köy “Huns” ve Oi-Qaragai Dağ Resort gibi bölgenin turizm değerlerini yakından gözlemledi. Tüm program boyunca bölge potansiyeli hakkında kapsamlı bilgiler edinilerek, iş birliğine açık alanlar netleştirildi.

Murat Mallı, seyahat boyunca gerçekleştirdiği temaslarda, Fethiye başta olmak üzere Türkiye’nin turistik destinasyonlarıyla Kazakistan arasında karşılıklı turizm hareketini artırmaya yönelik önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında yapılan değerlendirmelerde, Fethiye’nin Kazak turistler için dört mevsim cazip bir destinasyon olabileceği özellikle vurgulandı.

“Fethiye gibi dünya ölçeğinde potansiyele sahip destinasyonların tanıtımı, ancak nitelikli iş birlikleri ve stratejik bağlantılarla mümkün olabilir. Kazakistan pazarı, bu anlamda son derece değerli. Almatı’daki görüşmelerde karşılıklı turizm hareketini güçlendirmek için çok olumlu sinyaller aldık.”
— Murat MALLI

Açıklamalarına devam eden Mallı, turizmde vizyon eksikliğine de dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki Fethiye gibi güçlü destinasyonlar yıllardır odalara, birliklere, kurumlara ödenen aidatlarla yapılan içi boş, geri dönüşsüz tanıtım projelerine mahkûm edilmiş durumda. Sırf basına ve sosyal medyaya birkaç kare fotoğraf vermek için turizm fuarlarına giden anlayış artık işlemiyor. Gerçek bağlantılar, gerçek pazarlama ve yerinde diplomasi gerekiyor.”

Murat Mallı'nın Kazakistan ziyareti, Fethiye turizminin alternatif pazarlarda nasıl daha güçlü temsil edilebileceğinin canlı bir örneği oldu. Gerçekleştirilen görüşmelerin önümüzdeki dönemde somut iş birliklerine dönüşmesi bekleniyor.

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

TURİZM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.