MUĞLA
Giriş Tarihi : 10-05-2023 09:04

Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası İl Finali Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliğiyle Muğla’da beşincisi düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın il finali gerçekleştirildi.

Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası İl Finali Gerçekleştirildi

Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın Muğla finaline; İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İlçe Müdürü İdris Kömürcü, Muğla TEK Koleji Genel Müdürü Celalettin Demirel, Şube Müdürleri, okul yöneticileri, danışman öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlkokullar arası Equilibrio, Küre, Mangala, Pentago, Q- Bitz; Ortaokullar arası Kulami, Küre, Mangala, Reversi ve Pentago kategorisinde düzenlenen Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın Muğla il finali, 13 ilçeden 60 ilkokul, 65 ortaokul olmak üzere toplam 125 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Müsabakalar, Akıl ve Zeka Oyunları İl Koordinatörü ve Turnuva Komisyon Başkanı Ali Yuluk başkanlığında, 41 hakemin gözetiminde gün boyunca devam etti. İlçe birincisi öğrencilerin birbirleriyle centilmence yarıştığı akıl ve zeka oyunlarında, her kategoriden ilk 3 dereceye girenler belirlendi. Yarışma sonunda ise her kategoride birinci, ikinci ve üçüncülere İl Müdürü Emre Çay ve protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan İl Müdürü Emre Çay, “Bu sene Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nın 5’incisini gerçekleştirdik. İlimiz genelinde öğrencilerimizin akıl zeka oyunlarına gösterdiği ilgiden son derece memnunuz. Kaybedeni olmayan bu yarışmada 125 öğrencimiz, bir yandan ilçe birincisi olarak centilmence yarıştılar bir yandan da öğrencilerimiz arasında iletişim ve dostluk duyguları gelişti. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Türkiye finallerinde İlimizi temsil etmeye hak kazanan öğrencilerimizin aynı başarıyı sergileyeceklerine yürekten inanıyorum.” dedi.

5. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası İl Finalleri Sonuçları:

İlkokul Kategorisinde İl Birincileri

Equilibrio İl Birincisi: Alya Düzgün / Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu

Küre İl Birincisi: Osman Yıldırım / Seydikemer

Mangala İl Birincisi: Elif Karabıçak / Ortaca

Pentago İl Birincisi: Yusuf Ömer Gündüz / Seydikemer

Q- Bitz İl Birincisi: Ömürcan Öncü / Seydikemer

Ortaokul Kategorisinde İl Birincileri

Kulami İl Birincisi: Saime Kozak / Yatağan

Küre İl Birincisi: Erdem Dağdelen / Ortaca

Mangala İl Birincisi: Makbule Pelin Çelik / Seydikemer

Pentago İl Birincisi: Furkan Enes Öğmen /Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu

Reversi İl Birincisi: Eylem Naz Uslu / Fethiye

AdminAdmin