GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2024 16:48

Türk İnternet Medya Birliği’nden Azerbaycan’a destek çağrısı

Türk İnternet Medya Birliği’nden Azerbaycan’a destek çağrısı

Türk İnternet Medya Birliği’nden (TİMBİR) Azerbaycan’a destek çağrısı geldi. TİMBİR’den yapılan açıklamada, “İlham Aliyev`in yanında olduğumuzu beyan etmekten gurur duymaktayız” denildi.

‘Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi gibi yapıların Azerbaycan’a karşı bir “haçlı seferi”ne çıktıkları belirtilen TİMBİR’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“7 Şubat 2024 tarihinde kardeş Azerbaycan Cumhuriyetinde erken Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Bu seçimler, 18 Ekim 1991de bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan’ın çağdaş tarihinde özel bir iz bırakacaktır. Azerbaycan’da son 35 yılda yapılan her düzeydeki seçimlerden farklı olarak kardeş ülkenin topraklarının tamamını kapsayacak olması, 7 Şubat seçimlerini özel kılmaktadır.

“EĞEMENLİĞİNİ SAĞLADI

44 gün süren 2020 yılındaki Vatan Savaşı ve 2023’teki terörle mücadele operasyonları sonucunda Azerbaycan, 30 yılı aşkın süredir işgal altında olan topraklarını kurtarmış, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini sağlamıştır. Bu tarihi başarı, Azerbaycan’ın küresel itibarını büyük ölçüde artırmakla kalmamış, aynı zamanda dünyanın en karmaşık bölgelerinden biri olan Güney Kafkasya bölgesinde yeni gerçeklikler yaratmıştır.

Azerbaycan’ın söz konusu başarılarından bahsederken bu başarıların Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde uygulanan kararlı politika sayesinde elde edildiğini belirtmek gerekir. Azerbaycan liderinin Türkiye ile ilişkilerin daha da derinleştirilmesinin, Milli Lider Haydar Aliyev`in “Bir millet, iki devlet” ilkesinin uygulanmasının ve Türk devletlerinin birliği yönündeki sürekli çabalarının özellikle altı çizilmelidir.

“GURURLA İZLİYORUZ”

Azerbaycan başta olmak üzere birçok yabancı ülkede temsil edilen Türk İnternet Medya Birliği (TIMBİR) olarak Sayın İlham Aliyev`in önderliğinde kardeş ülkenin büyük başarılarını inanılmaz bir gururla izliyor ve memnuniyetimizi ifade ediyoruz.

Azerbaycan’ın uzun süredir devam eden işgali sona erdirerek toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmesi ve Güney Kafkasya’da yeni gerçeklikler yaratması, sözde demokratik değerlerin taşıyıcısı olduğunu iddia eden bazı Batı ülkeleri ve bir dizi uluslararası kuruluş tarafından anlaşılmaz baskılarla karşılandı. Azerbaycan karşıtı kampanyadaki özel faaliyetiyle öne çıkan Fransa ise, tüm “kırmızı çizgileri” aşarak Güney Kafkasya’da yeni bir savaşın fitilini ateşlemek için elinden gelen her şeyi yapmaktadır.

‘AZERBAYCAN’A KARŞI HAÇLI SEFERİ”

Ne yazık ki bu kampanyada Fransa’nın diktasıyla hareket eden kolektif Batı, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi gibi yapılar, tam anlamıyla Azerbaycan’a karşı bir “haçlı seferi”ne çıkmışlardır. Bu bağlamda Azerbaycan’a yönelik asılsız suçlamaların yoğunlaşması yetmezmiş gibi, son olarak Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin yeniden Azerbaycan karşıtı bir platform haline gelmesi, Batının gerçek niyetinin bölgede barışın temin edilmesi olmadığını kanıtlar niteliktedir. Ancak Azerbaycan devletinin bu mesnetsiz saldırıları kararlılıkla püskürtmesi ve ulusal çıkarlarından bir adım dahi geri durmaması son derece memnuniyet vericidir.

“TİMBİR OLARAK ALİYEV’İN YANINDAYIZ”

TİMBİR olarak, belirtilen önemli hususlar ışığında Azerbaycan halkının ve tüm baskılara karşı dimdik duran Sayın İlham Aliyev’in yanında olduğumuzu beyan etmekten gurur duymaktayız. İnanıyoruz ki 7 Şubatta gerçekleştirilecek seçimler, Azerbaycan için hayırlara vesile olacak ve halk, iradesini sandığa yansıtacaktır.

TİMBİR, şimdi olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan`ın hak sesinin dünyaya duyurulmasında, dezenformasyonların karşısının alınmasında kardeş ülke ile beraber harekete edecektir.

Dr. Süleyman Basa
TİMBİR Genel Başkanı

Rıfat Sait

24.Dönem İzmir Milletvekili
Başkan Vekili

Cüneyd Altıparmak

Başkan Vekili

Cengiz Aksan
MİA Haber İmtiyaz Sahibi,

Başkan Yardımcısı

Semra A. Akyürek
Balıkesir Gazeteciler Derneği Başkanı
Başkan Yardımcısı

Tanju Akıncıoğlu
Haber61 İmtiyaz Sahibi,
Başkan Yardımcısı

Menderes Demir
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı
Başkan Yardımcısı

Nevser Tavgaç Eraslan
Edirne Ahval Gazetesi Sahibi
Başkan Yardımcısı

Mehmet Aydın
Denge Gazetesi Sahibi
Başkan Yardımcısı

Mehmet Erdem Tokuş
İSH Haber Kurucusu
Başkan Yardımcısı

Adil Koçalan
İstanbul Gazeteciler Federasyonu Başkanı
Başkan Yardımcısı

Muammer Baloğlu
Karadeniz Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi
Teşkilat Başkanı

Agil Alesger
Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi TİMBİR Dış İlişkiler Başkanı

Hasan Yavuz Bakır
Çay TV Genel Müdürü
Karadeniz Bölge Başkanı

Selçuk Özdemir
Ne Haber 24 İmtiyaz Sahibi

Doğu Anadolu Bölge Başkanı

Levent Özkurt
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Derneği Başkanı
Güneydoğu Bölge Başkanı

Özkan Dikmen
Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı
Trakya Bölge Başkanı

Serap Ülkü Özdemir
Gazete Milas İmtiyaz Sahibi
Ege Bölge Başkanı

Muammer Bostan
Karabük Sayman Üye

Hasan Özdemir
Kanal16 İmtiyaz Sahibi
Marmara Bölge Başkanı

Abdurrahman Aksu
Genel Sekreter

Veysel Cıncık
AKİAD
Danışma Kurulu Başkan

Türk İnternet Medya Birliği’nden Azerbaycan’a destek çağrısıı

 

AdminAdmin