SİYASET
Giriş Tarihi : 12-10-2023 15:10   Güncelleme : 13-10-2023 10:16

Toklu “50-100 Yıl Sonrayı Planlamalıyız”

Toklu “Değişim ve Dönüşüm İçin Göreve Talibim”

Toklu “50-100 Yıl Sonrayı Planlamalıyız”


Fethiye’nin  tanınmış önde gelen siyasetçilerinden  iş insanı Mustafa Toklu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Fethiye Belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.
CHP Fethiye İlçe Binası önünde  gerçekleşen açıklamaya ilçe yöneticileri, partililer, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir kalabalığa seslenen CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, halkın fikirlerine önem vereceklerini belirtti. Her aday adayının Fethiye’ye hizmet bakış açısının farklı olduğunu söyleyen Aday Adayı Toklu, amacının parti gözetmeksizin Fethiye’nin tamamına hizmet etmek olduğunun belirtti.
DEMOKRASİ AŞIĞI BİR KİTLEYİZ
Açılış konuşmasını yapan CHP Fethiye İlçe Sekreteri Mustafa Barış Güler, “2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlere bir giriş yapıyoruz. Partimizde aday adaylarının olması, herkesin en demokratik hakkı… Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasi aşığı bir kitleyiz. Biz bu yüzden burada siyaset yapıyoruz. Yerel seçim sürecinde umarım partimiz 81 ilimizde başarılı bir şekilde süreci tamamlamış olur. Fethiye’de de Sayın Alim Karaca belediye başkanımız. İnşallah yine bir CHP’li belediye başkanımız ile yerel iktidarımızı sürdürürüz” dedi.
“Aday Arkadaşların Hepsine Saygı Duyalım”
CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu konuşmasında, “Yerel seçim sürecinde belediye başkan aday adayıyım. Birçok arkadaşımız da aday adaylığını açıkladılar. Hepsi çok kıymetli insanlar. Fethiye’ye bir değer kazandırmak isteyen herkes çok kıymetlidir. Sadece bizim partimizde değil, tüm aday adaylarına saygı duymak lazım. Bu yolda herkes elini taşın altına koyuyor ve bir iddiaları var. Geçmiş yıllarda 2 dönem teşkilat başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği yaptım. Gençlik kollarından geliyorum. Yerelde siyasetin olmadığını bilen bir insanım. Yerelde particilik olmaz. Yerelde yaşadığınız bölge ve insan odaklı olarak seçime girersiniz” ifadelerini kullandı.
“Ortak Görüşle Yöneteceğiz”
Açıklamasını sürdüren Aday Adayı Toklu, “Her aday adayının Fethiye’ye hizmet etme bakışı farklıdır. Yola bu anlayış ile çıktık. Mevcut belediye başkanımız da bizim için çok değerlidir. İlerleyen zamanlarda o da aday adaylığını açıklayacaktır. Bizler el ele Fethiye için neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. 30 belediye meclis üyesi ile Fethiye’yi yönetemezsiniz. Bunu halka ve sivil toplum kuruluşlarına indirgeyeceğiz. Herkesin görüşünü alacağız. Ben yaptım oldu yok. Her şey halkın istediği doğrultuda olacak” diye konuştu.
Aday Adaylarına Seslendi
CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu konuşmasına şöyle devam etti;
“Bizim burada imar mevzuatı malum… 3 kat, kimi yerde 2 kat. Burada asıl olan ne kadar yeşil alan yapabiliyorsun. Biz bunları yapmaya ve insanları kucaklamaya talibiz. İlçe genelinde 41 mahallemiz var. Mahalle statüsüne dönüşen köylerimize, il genel meclis üyeliğim dönemimde çok hizmetlerim oldu. Valilik kanalıyla buralara hizmet getiriyorduk. Şimdiki süreçte mahalle muhtarlarımızı, geçmiş dönemdeki il genel meclis üyesi gibi çalıştıracağız. Belediye başkanlığını gözümüzde çok büyütmeyelim. Aday adayları arkadaşlarıma sesleniyorum, bu makamlar gelip geçicidir. Bunu bilerek bu göreve talip olacaksınız. 5 yıl çok kısa bir süredir. Görev süresinin ardından halkın içine döneceklerini bilerek hareket etmeliler.
“Siyasi Kimliğimizi Kenara Koyacağız”
Halkın fikirlerine önem vereceğiz. Onun için göreve talibiz. Eğer biz bu odaktan şaşarsak, bu makamları sahiplenirsek bilin ki yoldan çıkarız. Fethiye’ye, şahsıma ve aileme hayırlı olmayacak hiçbir göreve talip değilim; Allah da nasip etmesin. Siyaset geçicidir, bir saplantı haline getirmemek lazım. Aday da olamayabilirsiniz. Milletvekili adaylığımda Muğla’da barajı aştık ama ülke genelinde baraj altında kaldığımız için seçilemedim. Sizlerin hakkını koruyamayacaksam, Fethiye’ye hayırlı hizmetler yapamayacaksam Allah bu görevleri bize nasip etmesin. Biz her yaptığımız işte hak ve hukuka saygılı olmaya dikkat edeceğiz. Benim görüşüm, seçildikten sonra siyaset olmaz. Burada amaç Fethiye’nin tamamına hizmet etmektir.
“Siyaset Olgunluktur”
Bu çıktığım yolda sizlerden destek istiyorum. Davet geldiği takdirde parti ayırmadan, diğer aday adaylarının da toplantılarına gidin. Fikirlerini dinleyin. Çekinen arkadaşlarımız olabilir. Siyaset olgunluktur. Herkesin görüşüne saygı duyacaksın. Sana oy vermeyen seçmeni ceketinin düğmesini ilikleyip, ayakta karşılayamıyorsan bu işe talip olmayacaksın. Herkesi eşit tutacaksın. Siyasetçiler seçimden sonra oy verdi vermedi ikilemini unutmalıdır. Düşünceniz şu olacak, tüm Fethiye bana oy verdi.
“Fethiye Her Geçen Gün Büyüyor”
Fethiye’nin imar ve yapılaşma sorunları var. Türkiye’de en büyük göçü Muğla almış. İlçeler arasında da en büyük göçü Fethiye almış. Fethiye, dünyanın ve Türkiye’nin bir cazibe merkezi… Burada yaptığınız projelerle geçiştiremezsiniz. İmara açık olmayan yerlerde önce yol imarını getireceksiniz. Şehir giriş, çıkışları ve ana caddeleri trafiği kaldırmıyor. Bu yollar deprem sürecinde yapıldı. Bunu ileri geri çekme şansın yok. O zaman alternatif yol yapacaksın. Zaman zaman trafik aksıyor. Bir ışıktan 5 defada geçemiyor. Bu göreve talip olanlar, Fethiye’nin 50 ve 100 yıl sonrasını inşa edemezsek; buraya hizmet etmiş olmayız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Fethiye Belediye Başkan aday adaylığına talibim. Allah nasip ederse, halkımız takdir ederse, genel merkez uygun görürse bu görevi layıkıyla yapmaya talibim. Tüm aday adaylarına da başarılar diliyorum. Allah herkesin kalbine göre versin. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

AdminAdmin