MİLAS
Giriş Tarihi : 30-08-2023 16:36

TMO, Ziraat Odasının Girişimiyle, Artık Milaslı Üreticilerin

TMO, Ziraat Odasının Girişimiyle, Artık Milaslı Üreticilerin

TMO, Ziraat Odasının Girişimiyle, Artık Milaslı Üreticilerin

2021 yılında ilçemizde bir firmaya kiralanan ve o dönem tartışmaların odak noktasında yer alan Toprak Mahsulleri Ofisi, Milas Ziraat Odası’nın girişimleriyle el değiştirdi. MİZO ile firma yöneticileri arasında imzalanan protokolle tesis Milaslı üreticilerin olmuş oldu.

 

 

Milas – Yatağan Karoyu üzerinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait tesis 2021 yılı Nisan ayı içerisinde kiralama yöntemiyle ihaleye çıkarılmış, ihaleyi Milas’tan Milas Yem Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. kazanmıştı.

 

 

29 Nisan 2021 yılında 10 yıl süreliğine TMO’nun Milas tesislerini kiralayan firma yem üretmek için yatırımlar yaparak tesise yeni makine ve ekipman alımı yaptı. Fakat daha sonra firma yetkilileri yatırımdan vazgeçerek haklarını devretmek üzere adımlar attı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar ile oda yönetimi firma yetkilileriyle iletişime geçerek, tesisin Milaslı üreticilere kazandırılması için görüşmelerde bulundular. Görüşmelerin de olumlu geçmesinin ardından MİZO yönetimi ile firma yetkilileri arasında protokol imzalandı.

 

 

Milas Çiftçisi Kazandı

İmza töreninde açıklamalarda bulunan MİZO Başkanı Kahraman Akar, “TMO tarafından ihale ile kiralanan tesisleri ilçemizdeki iş insanları kurdukları bir şirket ile almışlardı. Fakat daha sonra yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle şirket bu kiralama hakkını devretmek istedi. Biz oda olarak burayı devralmayı uygun gördük. Ve kiralama yapan şirketi tüm haklarıyla devraldık. Amacımız üreticiye uygun şartlarda yem ulaştırmak ve MİZO’ya katkı sağlamak. İnşallah yemi daha uygun fiyatlarla üreticiyle buluşturacağız. Milas’ta şuanda tüketilen yemin yüzde 10’unu yapacağımız üretimle artık bizler karşılayacağız. Atılan bu adımlar Milas halkı kazanmış oldu” dedi.

 

Tesis Üretim Aşamasına Geldi

Milas Yem Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. adına açıklamada bulunan Bülent Mutlu ise “2 yıllık bir süreç geçirdik. Bu süreçte tesis siyasi malzeme söz konusu da oldu. Bizler tesisi kiraladıktan sonra yatırımlarımızı da yaptık. Tesis üretim yapma aşamasına geldi. Fakat daha farklı gelişmeler nedeniyle devretmeyi uygun gördük. Bu süreçte TMO’da tesisleri kullanmaya devam etti. Üreticiler mağdur edilmedi. Hem üreticilere hem MİZO’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Atılan imzaların ardından şirketin tüm haklarının 16 Milyon Türk Lirası karşılığında MİZO tarafından satın alındığı ifade edildi. TMO’ya ait tesislerin 8 yıl boyunca MİZO tarafından kullanılacağı belirtildi.

AdminAdmin