FETHİYE
Giriş Tarihi : 30-03-2023 15:18

THK FİTRE VE ZEKÂT BAĞIŞLARINI DEPREMZEDELERE GÖNDERİYOR

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi her yıl olduğu bu mübarek Ramazan ayında da bağışta bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlar için fitre ve zekât zarflarını;  mahalle muhtarlarına teslim etti. Bu yıl Türk Hava Kurumuna fitre ve zekât bağışında bulunacak olan vatandaşlara duyuruda bulunan şube başkanı Mustafa Özkaya; bağışlanacak olan gelirlerin yüz 60’ını deprem bölgesine ve depremzedelere gönderileceğini ifade etti.

THK FİTRE VE ZEKÂT BAĞIŞLARINI DEPREMZEDELERE GÖNDERİYOR

 

 

“ŞUBE GÖNÜLLÜLERİ VE YÖNETİCİLERİ DE DESTEKLERİNİ VERDİ”

THK Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya “Bilindiği üzere 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen büyük bir deprem felaketi yaşandı. Buna asrın depremi de denebilir. Ülkemizin güzel insanları vefat etti. Deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ülkemizin başı sağ olsun. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı olarak bizler de şubelerimizle birlikte deprem bölgesine büyük yardımlarda bulunduk. İskenderun limanında çıkan yangında, yangın söndürme uçağımız oradaydı. Kargo ve ambulans uçaklarımız deprem bölgesinde yardımlarda bulundular. Şube gönüllüleri ve yöneticileri de desteklerini verdiler. Tırlar ve yardım kolileri de deprem bölgelerine gönderildi” dedi.

“BAĞIŞLARIN YÜZDE 60’I DEPREMZEDELERE GİDECEK”

Konuşmasına devam eden Özkaya “2023 yılı Ramazan ayı başlamasıyla birlikte Türk Hava Kurumu olarak fitre ve zekât toplama kampanyamız başladı. Yaşanan deprem felaketinden dolayı genel başkanlığımız çok yerinde bir karar aldı. Bu yıl toplanacak olan fitre ve zekat bağışları miktarının yüzde 60’ı deprem bölgesine ve depremzedelere gönderilecek.  Bu çok önemli bir karardır. Yüzde 40’da gençlerin havacılık eğitiminde kullanılacaktır. Ramazan ayı dayanışma, bereket ve bolluk ayıdır. Bizler de vatandaşlarımızın Mübarek Ramazan ayının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bağış vermek isteyen vatandaşlar Paspatur Çarşısı, eski camii yanındaki şube binamıza gelerek makbuz karşılığında fitre ve zekâtlarını yatırabilirler. Bunun yanında da muhtarlıklara gönderdiğimiz fitre ve zekat zarflarını temin ederek, bağışlarını yapabilirler. Yardımsever halkımızın Mübarek Ramazanı şerifleri ve bağışları hayırlara vesile olsun ” dedi.

AdminAdmin