SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 30-03-2023 15:15

BAŞKAN AKDENİZLİ, PATARA KÖPRÜSÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Muğla’nın Seydikemer ile Antalya’nın Kaş ilçelerini başta turizm, tarım ve kültürel alanda birleştirecek Patara Köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Akdenizli, Patara Köprüsü’nün bayramdan sonra açılacağına işaret etti.

BAŞKAN AKDENİZLİ, PATARA KÖPRÜSÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Seydikemer’in Kumluova ve Kaş’ın Ova Mahallelerini birleştirecek Patara Köprüsü yapımında sona doğru geliniyor. Seydikemer’in Karadere, Kumluova, Karaköy; Kaş’ın Kınık, Ova, Yeşilköy ve Kalkan mahallelerini birleştirecek köprü, bölgedeki Letoon, Patara ve Xanthos antik kentlerini de birbirine bağlayacak.

Bölgenin yarım asırlık hayali olan Patara Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılının “Patara Yılı” ilan etmesiyle tekrar gündeme gelmiş, AK Parti Muğla Milletvekili Aday Adaylığı için istifa eden Yakup Otgöz’ün girişimleri sonucu hayata geçmiş ve kısa sürede inşaat çalışmaları başlamıştı.

110 metre uzunluğunda ve 17,5 metre genişliğindeki köprünün inşaatında incelemelerde bulunan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak, Muharrem Gökcen ve Belediye Birim Müdürleri eşlik etti. Yüklenici firma (Kamanlı Özak İnşaat) yetkililerinden gelinen son nokta hakkında bilgi alan Akdenizli, turizm, tarım ve kültürel anlamda oldukça zengin olan Seydikemer ve Kaş ilçelerinin Patara Köprüsü sayesinde ivme kazanacağını belirtti.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “Bugün Patara Köprüsündeyiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, milletvekillerimizin ve Bakanlarımızın destekleriyle sona doğru gelmekteyiz. İnşallah bayramdan sonra köprünün yapımı tamamlanacak ve üzerinden geçeceğiz. 2 ili ve iki ilçeyi birbirine bağlayan köprümüzün üzerinden inşallah bayram sonu geçiyoruz. Seydikemer olarak Türkiye Yüzyıl’ına hazırız, yatırımlarla büyümeye devam ediyoruz.” dedi.

AdminAdmin