MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi.
TARIM

Tarım Orman Bakanlığı ‘Ula sarımsağı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması’ Projesi Ula'da Hayat Buldu

Tarım Orman Bakanlığı  ‘Ula sarımsağı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması’ Projesi Ula'da Hayat Buldu
Paylaş:

 

Muğla’nın coğrafi işaretli ürünü olan Ula sarımsağı, kendine özgü kokusu, tadı ve aroması ile dikkat çekmektedir. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Ula sarımsağı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması’ projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün desteği ile sürdürülmektedir. Bu kapsamda, Ula’nın Kızılağaç mahallesinde sarımsak üretimi gerçekleştiren 6 üreticiye yüzde 100 hibeli olarak 400 kilogram sarımsak tohumu dağıtılmıştır. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yapılan desteklerin üreticilere sağlanan gübre ve tohumlarla sınırlı kalmadığını, elde edilen ürünlerin yeni ekim alanları oluşturularak Ula sarımsağının üretiminin yaygınlaştırılmasına katkı sağlandığını vurgulamıştır. Kendine has özellikleri ile Ula sarımsağı, Muğla’nın ekonomik zenginlikleri arasında önemli bir yer edinme potansiyeline sahip olup, bu tür projelerin bölge tarımına sağladığı katkılar değerlidir.

Bu haber MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi. tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

TARIM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.