MİLAS
Giriş Tarihi : 19-04-2023 17:50

Sodra’nın Tepesine Üç Hilali Dikeceğiz

MHP Milas İlçe Teşkilatı yeni yönetimi Havuzbaşı Restoran’da düzenlediği iftar programıyla 28.dönem milletvekillerini adaylarını tanıttı.

Sodra’nın Tepesine Üç Hilali Dikeceğiz

ily:"Arial","sans-serif"">Havuzbaşı Restoran’da düzenlenen iftar programına MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akar Fırat, eski il başkanı Mehmet Korkmaz, Ak Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, MHP Milas İlçe Başkanı Cüneyt Akar, AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, MHP Muğla Milletvekili Adayları Özlem Balcı, Mevlüt Kiriş, Şevket Tokur, AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Kadem Mete, MHP ve AK Partili bazı Milas Belediye Meclis Üyeleri, MHP ve AK Parti eski Milas İlçe Başkanları, kadın kolları başkan ve üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Programda konuşan MHP Milas İlçe Başkanı Cüneyt Akar, düzenledikleri iftar programına katılanlara teşekkür ederek, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur ittifakı olarak kazanacaklarını söyledi.

Akar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz için büyük önem arz eden 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kala değerli Milas halkının, bölücülük ve ayrımcılık siyaseti yapan şer ittifakına dersini vereceğine olan inancım tamdır. Ülkemizin 4 köşesinde eser ve hizmet siyaseti yapan Sayın Genel Başkanımızın işaret ettiği ‘Lider Ülke Türkiye’ şiarıyla ülkemizi aydınlık, güzel yarınlara taşıyacak olan dev kadrolarla ve cumhur ittifakı ruhu ile bizler hazırız. İnanıyorum ki Milas halkı bölücülerle yol yürüyenlere, en güzel cevabı her zaman olduğu gibi yine sandıkta verecektir.

14 Mayıs seçimlerinde milliyetçi ülkücü iradeyi mecliste temsil etmek için Milas halkı en doğru kararı verecektir. TBMM’de Muğla’mızı ‘Lider Ülke Türkiye’ ülküsüne taşıyacak olan kadroları Ankara’ya göndereceğiz. 14 Mayıs günü 1 oy cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, 1 oy Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adaylarımıza… Sözü fazla uzatmadan, yaşadığımız asrın felaketi dolayısıyla her ne kadar bu yıl buruk da kutlasak bütün İslam Alemi’nin ve burada bulunan bütün katılımcılarımızın, şimdiden Ramazan Bayramını kutlar, Cenabı Allah’tan tuttuğumuz oruçları, dualarımızı ve ibadetlerimizi kabul etmesini temenni eder, saygılarımı sunarım. Sağolun var olun. Ne Mutlu Türküm Diyene!”

MHP Muğla Milletvekili Adayı Şevket Tokur ise Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs seçimini kazanacaklarını belirterek “Biz bu seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Yolumuz belli, çizgimiz belli, doğrumuz belli” diye konuştu.

MHP Muğla 3.sıra Milletvekili Adayı Mevlüt Kiriş ise yaptığı konuşmada, ilçeleri tek tek gezdiklerini ve yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirtti.

Kiriş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir Yörük çadırında dünyaya geldim. Üniversiteye kadar o çadırda büyüdüm. Üniversiteden sonra ilçeme geri döndüm. Hayatımın o çadırda geçmesini isterdim ancak şartlar bizi şehir merkezine getirdi. Bundan dolayı biz de bazı örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yapamaz olduk. 2011 yılında Mehmet Kara başkanımın önderliğinde Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’ni kurduk. Derneğimiz aktif olarak varlığını sürdürüyor. 2016 yılına kadar Mehmet Kara başkanımla birlikte yönetimde görev yaptık. Mehmet Başkan bu işi artık gençler yapmalı dedi ve bayrağı bize teslim etti. O tarihten beri başkanlığı yürütmekteyim.

2013 yılında partimizin kurucu başkanlarından Mehmet Kocabaş, yönetime girmemi istedi. Dönemin ilçe başkanı Murat Yıldırım’ın önderliğinde ilçe teşkilatı ile tanıştık. O günden bugüne bu rozeti gururla, şerefle taşıyorum.

2014 yılında ise belediye meclis üyeliğini yapmam istendi. İki dönemdir de meclis üyeliği görevimi, milletvekili adaylık başvurusuna kadar layıkıyla yapmaya çalıştım. Partimizin verdiği tüm görevleri layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Öte yandan Türk Veterinerler Birliği Muğla temsilcisiyim.

Tüm bu görevlerimin yanında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılında Muğla’dan vekillerimizi inşallah Ankara’ya göndermek üzere de milletvekili aday adayı olarak başvurumu yaptım.

SODRA’NIN TEPESİNE ÜÇ HİLALİ DİKECEĞİZ

Sayın genel başkanım Dr. Devlet Bahçeli, il ve ilçe yönetimlerine bana bu görevi layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Bugün bir yazı okudum. Bir aracı giydirmişler ve üzerine de Muğla’da tarih yazacağız diye yazmışlar. Tarihi neyle yazmayı düşünüyorlar? 5 binin üzerinde ülkücüyü şehidin kanıyla mı yazacaklar, İzmir’de kahpece teröre şehit düşmüş Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kanıyla mı yazacaklar. Bunun hesabını inşallah 14 Mayıs’taki seçimlerde soracağız. Tarihi Türkiye’de Sayın Dr. Devlet Bahçeli yazacak, Muğla’da da bizler yazacağız. Onların ummadıkları, anketlerin yazmadıklarını biz tarih olarak 15 Mayıs’ta yazacağız. Biri ve ikiyi zaten garantiledik. Bizlere o kadar çok teveccüh var ki, Milas’ta da bugün bu kalabalık Milliyetçi Partisi’nden bir evladını, Yörük bir kardeşinizi Ankara’ya gönderecek.

Boğa Yokuşu’ndan inerken Milas’ın üç tepesini görürsünüz. Ben bunu hep Yörük çadırına benzetirim. Diyorum ki inşallah 14 Mayıs’ta Sodra’nın tepesine üç hilali dikeceğiz. Birileri diyor ki Milas’tan aday yok! Kardeşim birinci sıra adayı olunca Milas’tan aday oluyor da üçüncü sıra olunca olmuyor mu? Birinci sıradan gösterilmeyince birileri tuttu kendine yeni bir ev edindi. Vatandaş da bunun hesabını 15 Mayıs’ta soracak. 2. ve 3. Sıradaki arkadaşlara üzülüyorum. Hepsi bizim yetiştirdiğimiz, ocaktan yetişmiş arkadaşlarımız. Bu akşam burada kendi köyünden, ilkokuldan liseye kadar eşlik etmiş ağabeylerimiz var. Onlar, o okusun, memleketine, milletine hizmet etsin diye fedakarlık ettiler. Bakalım o arkadaş, bu insanların hakkını nasıl ödeyecek?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit eden PKK’lıya burs verecek kadar aşağılık olduklarını gösterdiler. Burs vereni de milletvekili seçtiler. Fotoğraflarını da görüyoruz; Bozkurt işareti yapıp halen daha milliyetçi söylemlerde bulunuyorlar. Ey utanmazlar, ey sıkılmazlar! Bu ne cesaret? ”ifadelerini kullandı.

Kiriş’in ardından kürsüye gelen MHP Muğla birinci sıra adayı Özlem Balcı da kendini tanıtarak şunları söyledi.

“Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkileri bitirdim. Daha sonra oyunculuğuma devam ettim. Aslında beni TRT 1’deki Seksenler dizisinden tanıyorsunuz. Orada Kahveci Mesut’un eşi olarak 10 yıldır evlerinize misafir olarak giriyoruz. Onun dışında ben bir Yörük kızıyım. Seydikemer doğumluyum. Yörük Ali ile sırt sırta çarpışan Güllü Mehmet Efe’nin torunuyum. Biz Yörükler söz verdik mi tutarız. Seçildiğimde meclisteki odamın kapısı olmayacak. Beni telefonla arayan herkes mutlaka ulaşacak ve ulaşmakla kalmayacak sorununa çözüm üretmek için çaba harcadığımı da görecek. Muğla’nın girişine cep telefonumu yazacağım.

Biz 6 kardeşiz ve benim babam bir polis emeklisi. Biz çok zor şartlarda büyüdük. Ben babamın gurur duyduğu bir kız çocuğu olmak istiyorum, onun için çabalıyorum. Babam her zaman ‘kızım sırtını devlete daya’ der. Ben 10 yıl TRT’de dizilerde oynadım ve babama oldu mu diye sorduğumda ‘hele bir milletvekili ol da görelim’ dedi. İnşallah onun dediğini yapacağım, babam da mutlu olacak. Biz dostumuza Yunus, düşmanımıza Yavuz Selim, bazen de elimizdeki üç hilal ile Ulubatlı Hasan olmasını biliriz.”dedi.

MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat da yaşanan son siyasi gelişmeler üzerinden Millet ittifakını eleştirerek, seçimi Cumhur ittifakının kazanacağını söyledi.

İl Başkanı Akarfırat Sözlerine şöyle devam etti:

“15 Mayıs sabahı tabi ki Cumhur İttifakının başarısıyla, birlik ve beraberliğimizle daha güçlü bir Türkiye’ye uyanacağız. Lakin aylardır bize televizyonlarda gösterilen bir seremoni var. 6’lı masa oturuyor, kalkıyor, konuşuyor, yemek yiyorlar. İçeride ne konuşuyorlar kimse bilmiyor. Her seferinde şu tarihte açıklama yapacağız diyerek ürk milletini oyalayıp, sonra da hiç kimsenin şaşırmadığı, hatta gülümseyerek karşıladığı adaylarını açıkladılar.

Sayın Genel Başkanımız olsun, Cumhurbaşkanımız olsun dediler ki gizli ortağınızı da açıklayın dediler. Asla öyle bir şey yok dediler. Fakat aday açıklandıktan sonra koşa koşa kapılarına gittiler. Ne dediler. Biz sizinle beraberiz, yan yanayız. Gerek HDP milletvekilleri, gerekse Kandil’deki uzantıları açıklamalarda bulundular. Basın; Kılıçdaroğlu’ndan ne istediniz? Bakanlık mı istediniz, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı istediniz diye sorduğunda, ‘Ne münasebet! Biz 100 yıllık cumhuriyeti değiştirmek için geliyoruz’ diyorlar. Şu hadsizliğe bakar mısınız? Biz, 2023 yılında cumhuriyetimizin 100’ncü coşku ile kutlamak için çalışmalar yaparken, adamlar cumhuriyeti yıkmak için geliyoruz diyor.

Hani o 6’lı masada oturan bir abla var ya! Milliyetçilere sempatik gözükmek için yalan-dolan yapmadığını bırakmayan abla, zerre kadar tepki koymadan seyrediyor. Sayın Kılıçdaroğlu eyalet sistemini getireceğiz diyor, özerlik vereceğiz diyor. Bakıyoruz o milliyetçi cepheden bir tane ses yok. 6 tane birbirine benzemeyen masaya oturtulmuş, yanlarına da Türkiye’nin dışladığı PKK ve FETÖ yapılanması. Bu 6’lı masayı bir araya kimin getirdiğini hepimiz biliyoruz. 14 Mayıs seçimleriniz bizden daha çok takip eden emperyalist güçler, Avrupa ülkelerini görüyorsunuz. Her gün basında hükümeti nasıl devrilmesi gerektiğini, 15 Mayıs sabahına nasıl uyanmak istediklerini aleni bir şekilde anlatıyorlar.

Türk milleti buna müsaade etmeyecektir ama diyelim ki millet ittifakı iktidar oldu. Sevgili ortaklarıyla beraber… İçişleri bakanlığına bir HDP’linin oturduğunu, adalet bakanlığına bir FETÖCÜ’nün oturtulduğunu düşünebiliyor musunuz? 40 yıldır verilen terörle mücadele ne hale gelir? Cumhur ittifakının sayesinde terör bitme noktasına gelmiştir. Dağda, üç-beş tane çakaldan, it sürüsünden başka bir şey kalmamıştır. Biz bu günlere tekrar mı döneceğiz? Olaya buradan bakmak lazım… Ahmet’i, Mehmet’i milletvekili yapma olayı değildir. Bu bir beka meselesidir. Açıkça içerideki FETÖCÜ’leri çıkaracaklarını, Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacaklarını söylüyorlar. İşte o milliyetçi geçinen abla ve arkadaşları da bunlara yol arkadaşlığı yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meral Hanım grup toplantısında bir avuç boş mermi kovanını sağa sola fırlatarak şov yaptı. Neden o kovanları götürüp HDP’lilerin önüne fırlatmadınız? Benim askeri mi, polisi mi, öğretmeni mi, sivil vatandaşımı şehit eden sizlersiniz diyemedi?

Biz onlara inat güçlü Türkiye için Turan yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.”dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Milas ilçe teşkilatının iftar programı yeni ilçe yönetiminin tanıtılması ve birlikte çekilen fotoğrafla son buldu.

MHP’nin yeni Milas İlçe Teşkilatı ise şu isimlerden oluştu:

Cüneyt Akar (İlçe Başkanı) Yönetim Kurulu Üyeleri; Petek Sahra Maral, Ali İhsan Alkaya, Bahar Çelik Dinç, Hüseyin Polat, Mustafa İpek, Murat Yıldırım, Semra Ergül, Tunahan Bircan, Celal Eyidil, Sergen Taş, Fevzi Akkoç, Kınal Özdemir, Erhan Uysal, Fatih Dursun, Süleyman Tomay, Oğuz Kaan Dinç, Tefik Erdinç, Hakan Altun, Esra Görgen, Nezir Aydemir, Burak Demir.

AdminAdmin