GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-11-2023 15:54

SEYDİKEMER’DE YANAN ORMANLAR YENİDEN YEŞERİYOR

SEYDİKEMER’DE YANAN ORMANLAR YENİDEN YEŞERİYOR

SEYDİKEMER’DE 100. YIL CUMHURİYET ORMANLARI OLUŞTURULDU

BAŞKAN AKDENİZLİ; “KÜL OLAN ORMANLARIMIZI YEŞERTİYORUZ”

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuluyor. Kabaağaç’ta 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında kül olan alanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde tekrar yeşerecek.

Seydikemer’de 2 yıl önce Arifler Mahallesi’nde başlayan; Çaykenarı, Kabaağaç, Çökek, Bayır ve Dere Mahallelerinde meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarında kül olan Yeşil Vatanımızın tekrar yeşile dönmesi için çalışmalar devam ediyor. Orman yangınlarına karşı büyük bir mücadele veren Seydikemer Belediyesi, ilçede düzenlenen fidan dikim etkinliklerine destek oluyor. Geçtiğimiz yıllarda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine destek veren Seydikemer Belediyesi bu yıl da Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen tüm ülkede aynı anda düzenlenen fidan dikim etkinliğine destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” mottosuyla düzenlenen etkinliğe; AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Gökcen, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, STK Temsilcileri, Muhtarlar, Daire Amirleri, Belediye Birim Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ülke geneliyle eş zamanlı yapılan fidan dikim tören programı saat 10.30’da saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı yaptı. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çeken Çiğnaklı, Türkiye’nin orman alanlarını çoğaltmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için çalıştıklarını kaydetti.

BAŞKAN AKDENİZLİ; “DAHA YEŞİL BİR ÜLKE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

“Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir dünya için, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel, ülkemizin 2023 farklı noktasında, saat 11.11’de fidanlarımızı toprakla buluşturacağız” diyerek sözlerine başlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü projesine destek vermek için Kabaağaç mahallemizde toplandık. “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” sloganıyla daha yeşil bir ülke için, şahsım ve Belediyemiz olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN AKDENİZLİ; “DAHA FAZLA AĞAÇ DİKELİM, GELECEĞİMİZİ KORUYALIM

Seydikemer’de 2 yıl önce meydana gelen orman yangınlarına da değinen Başkan Akdenizli; “Biliyorsunuz ki, 2021 yılında 29 Temmuz’da başlayan ve 12 Ağustos’ta kontrol altına alınan orman yangınlarında, ilçemizde Arifler Mahallesinde başlayan; Çaykenarı, Kabaağaç, Çökek, Bayır ve Dere Mahallelerinde meydana gelen yangının üzerinden 2 yıl geçti. Cumhuriyet tarihine en büyük orman yangını olarak geçen yangın felaketinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Orman Bakanımıza, olası hava koşullarına rağmen canla başla çalışan orman işçilerimize ve tüm vatandaşlarımıza, şahsım adına teşekkür ediyor, Orman yangınlarına müdahale ederken hayatını kaybeden tüm ormancılarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün geldiğimiz noktada kül olan ormanlarımızı tekrar eski yeşil haline kavuşturuyoruz. Bu kapsamda; ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla çocuklarımıza daima örnek olmalıyız. Sevgili çocuklar; Ağaçlar da sizin gibi geleceğe uzanan bir umuttur. Sizler, bunun kıymetini bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Ağaçlar insanlara hayat veren bir canlıdır. Daha fazla ağaç dikelim, geleceğimizi koruyalım. “Bugün Fidan, Yarın Nefes” diyerek dünyaya örnek bu kampanyaya emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ: “HÜKÜMETİMİZ, MUĞLA’MIZA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAMAKTA”

Muğla’nın yüzde 68’inin ormanlarla kaplı olduğunu belirten AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; “Yangınlara karşı birinci derece hassas ormanlardır. Bunun için, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarına karşı hem havadan hem karadan mücadele edecek ekip ve ekipmana sahiptir. Yine de personel, ekip ve ekipman konusunda Hükümetimiz, Muğla’mıza pozitif ayrımcılık uygulamakta ve orman teşkilatımızı güçlendirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Hatırlarsınız önceki yaz Muğla’mızda, ciddi orman yangınları yaşadık. Yangınlar aynı anda ve çok sayıda bölgemizde birden başlamıştı. Hava koşulları, yoğun rüzgar ve nem oranının son derece düşük olması da maalesef yangınla mücadelede olumsuz bir durum yaratmıştı. Buna rağmen değerli ormancı kardeşlerimizin fedakarca çalışmaları ile yangınlar söndürüldü. Orman yangınlarına müdahale ederken hayatını kaybeden tüm ormancılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Milletvekili Otgöz; “Geleceğimiz için, sürdürülebilir, sağlıklı ve yaşanabilir bir Dünya için; çevreyi tahrip etmeden gelişmek ve doğayı korumak zorundayız. Hep birlikte, yeşil Muğla’mızı daha da yeşil hale getirmeye devam edeceğiz. Milli Ağaçlandırma Günümüz kutlu olsun.”

Protokol konuşmalarının ardından AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Orman Yangınlarını içeren fotoğraf sergisini gezerek, Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı’dan bilgi aldılar. Programda duaların okunmasının ardından ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidan dikip, ilk can sularını verdiler. Fidan dikiminin ardından program sona erdi.

AdminAdmin