SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 16-02-2023 18:41

SEYDİKEMER’DE DEPREMDE VEFAT EDENLER İÇİN DUA EDİLDİ

SEYDİKEMER’DE DEPREMDE VEFAT EDENLER İÇİN DUA EDİLDİ

 

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından, 11 ili etkileyen deprem felaketinde vefat eden vatandaşlar için dua ve hayır lokması ikramında bulunuldu.

Türkiye’yi derinden etkileyen, asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem afetinin 11’inci gününde yaralar sarılmaya devam ediyor. Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Müftülüğü, depremde vefat eden kardeşlerimiz için dua ve hayır lokması programı düzenledi.

Seydikemer Kapalı Spor Salonunda düzenlenen dua ve hayır lokmasına; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, daire amirleri, belediye birim müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Seydikemer İlçe Vaizi Ali Erdoğan, İmam Muhammed Yaşar Topçu, İmam Abdullah Mustafa Atmaca, İmam Yasin Bildiricitarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Ardından depremde vefat edenler için dua edildi. Duanın ardından programa katılanlara lokma ikramında bulunuldu.

BAŞKAN OTGÖZ: “SEYDİKEMER BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLADI”

Kaymakam Yıldız Büyüker ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz, dua ve hayır lokması programının ardından Seydikemer Kapalı Spor Salonu’ndaki yardım merkezinde incelemelerde bulundular.

Başkan Otgöz burada yaptığı açıklamada; “Biliyorsunuz 10 tane ilimiz ve birde Elazığ ilimiz ile 11 ilde deprem felaketini yaşadık. Yüzyılın felaketi. 7.7 dokuz saat sonra 7.6 şiddetinde iki büyük deprem oldu. Dünyada eşi benzeri olmayan bir afet ile karşı karşıyayız. Allah’ın izni ile bu necip millet deprem felaketinin üstesinden birlik beraberlik içinde gelecektir. Muğla Valiliği öncülüğünde, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından toplanan yardımlar AFAD’ın Koordinasyonunda deprem bölgelerine gönderildi. Önceki gün Hatay’daydık. Ama burayla oranın arasında çok fark var. Bugün deprem bölgesine büyük ekskavatör gönderiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1 yıl içinde depremzedelere evlerini teslim etmeye başlayacaklarını söyledi. İnşallah olur. Oradaki vatandaşlarımız bu bölgelere geldiler. Bizde de 850’e yakın depremzede bu bölgede. Ama orada da çadır kentler kuruluyor, konteynerler gelecek. Birlik beraberlik içinde bir seferberlik var. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. İnşallah Cenabı Allah böyle büyük bir afet daha yaşatmaz. Seydikemer’imizden yardım eden tüm vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Seydikemer birlik ve beraberliği sağladı. Buradaki kardeşlerimize de birlik beraberlik için bakacağız, her türlü yardımı yapacağız” diye konuştu.

KAYMAKAM BÜYÜKER: “SEYDİKEMER’DE 850 KİŞİYİ MİSAFİR EDİYORUZ”

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Hatay’dan gelen 850 kişinin ilçede misafir edildiğini belirterek “Bütün Türkiye’nin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Sağ kalanlara da Allah’tan sabırlar diliyorum. Seydikemer olarak depremin olduğu ilk andan itibaren hızlı bir şekilde, bütün personelimizle, belediye ile birlikte koordineli bir çalışmaya giriştik. Muğla Valiliği öncülüğünde, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından toplanan yardımlar AFAD’ın Koordinasyonunda tüm deprem bölgelerine gönderildi. Bugün itibariyle 31 tırımızı ayni yardım olarak bölgemize gönderdik. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza burada misafir ediyoruz. Kimisi kendi imkanlarıyla geliyor, kimisi devlet kanalıyla geliyor. Hepsi bizim misafirimiz. Hepsine, hayırseverlerin vermiş olduğu yardımlar doğrultusunda ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Yaklaşık 850 kişiyi Seydikemer’de misafir ediyoruz. Hepsine tekrardan geçmiş olsun diliyorum. Seydikemer’deki tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Biz ilk duyurularımızı yaptığımız andan itibaren hepsi canla başla evinde ne varsa buraya getirdiler. Herkes gönlüne düşeni, kendi bütçesi doğrultusunda hala yapmaya devam ediyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye olarak bu yaraları el ele saracağız. Hepimizin ciğerine düştü. Hepimizin yakını, akrabası, arkadaşı, eşi, dostu, herkesin orada bir tanıdığı var vefat eden, depremden etkilenen. Herkese çok geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin