SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 28-08-2023 09:39   Güncelleme : 28-08-2023 09:41

SEYDİKEMER’DE BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN OLDU

SEYDİKEMER’DE BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN OLDU

SEYDİKEMER’DE BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN OLDU

SEYDİKEMER’DE BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN OLDU

SEYDİKEMER’DE GÜREŞ AĞASI ŞABAN KARAŞAL OLDU

BAŞKAN AKDENİZLİ; “ESERLER VE HİZMETLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

iles/uploads/1693204900-957245d5d9a40f68f770.jpg" style="width: 800px; height: 533px;" />

 

 

30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı, güreş sahalarının “Sarı Fırtınası” lakaplı başpehlivanı İsmail Balaban kazandı. İsmail Balaban, Başpehlivanlık mücadelesinde Enes Doğan ile mücadele ederken, güreş ağalığını Şaban Karaşal kazandı.

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30’uncusu gerçekleşen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde pehlivanlar Seki Çayırında kıyasıya mücadele etti. 51 Başpehlivan olmak üzere toplam 674 güreşçinin mücadelesi Seki Er Meydanında güreşseverlere seyir zevki yaşattı.

Seydikemer Belediyesi’nin düzenlediği Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak başladı. Yağlı güreşlere Kırkpınar’ın 51 başpehlivanı ile birlikte 674 güreşçi katıldı. Çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana geçen güreşlerde pehlivanlar izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin pehlivanı, Büyük Orta Boy’da yarışan Cemal Cumbur’un Alpaslan Güçlü ile kıran kırana geçen mücadelesi tribünlerde zaman zaman heyecanlı anlar yaşattı. Güreşsevelerin büyük bir coşkuyla izlediği yağlı pehlivan güreşlerinde Cemal Cumbur Büyük Orta Boyda ikinci oldu. Güreş müsabakalarının finalinde ise İsmail Balaban ve Enes Doğan, başpehlivanlık için Seki Çayırında kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlık mücadelesini İsmail Balaban kazanarak, Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

 

Yaklaşık 40 Bin kişinin güreşleri izlemek üzere geldiği Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Müsabakalarına; Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete, Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve İl Teşkilatı, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü ve İlçe Teşkilatı, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç ve İlçe Yönetimi, diğer siyasi partilerin ilçe başkanları, komşu ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, davetliler ve yaklaşık 40 bin güreşsever katıldı.

Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Seydikemer’imizde ata sporunu yaşatmak, gençlerimizi spora teşvik etmek ve yağlı güreşlerimizi geniş kitlelere aktarabilmek adına düzenlediğimiz 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Muğla’nın en büyük güreş organizasyonu halini aldı.

Türk tarihi ve kültüründe önemli yeri olan güreşleri, ilçemizde düzenlemekten ve gelecek kuşaklara aktarmaktan büyük onur duyuyoruz. Geçen 30 yılda Geleneksel Güreşlerimiz için emeği geçen, yaşatan Seki belde belediye başkanlarımıza ve Seydikemer kurucu belediye başkanıma. Milletvekilimiz Sayın Yakup Otgöz nezdinde hepsine teşekkürü bir borç biliyorum.

Bugüne kadar 3 kez üst üste Güreş Ağası olarak yer aldığım daimi Altın Kemerli ağalık onuruna ulaştığım bu çayırda bugün belediye başkanı olarak karşınızda olmaktan kıvanç duyuyorum. Hep demiştim memleketim Seydikemer’e faydalı işler için elimizi, gövdemizi taşı altına koymaya hazırız diye. Şimdide bir kez daha huzurlarınızda söz veriyorum. İlk günkü heyecanla yarında sizler ile yan yana, beraberce elimizi gövdemizi taşın altına koyup güzel işlere birlikte imza atacağız. Eserler ve hizmetler üretmeye hep birlikte devam edeceğiz. Yağlı pehlivan güreşlerimizi kültürümüze yakışan bir şekilde gerçekleştirebilmek için Seydikemer Belediyesi olarak hiçbir şeyden kaçınmadık. Mesai arkadaşlarımızla gece gündüz çalışarak güreş sahasından, tribününe, mehteran ve cirit gösterilerinden çocuk eğlence alanına, konserler ve sosyal etkinliklere her şeyi sizler için özenerek hazırlamaya çalıştık. Halkımızın ailecek bu organizasyonlardan keyif almanızı istedik” diye konuştu.

AĞALIĞI ŞABAN KARAŞAL KAZANDI

Pehlivanlar sahada kıran kırana mücadele ederken, Güreş Ağalığı için de ağa adayları saha kenarında yarıştılar. Seydikemer Belediye Başkanı ve 3 kez üst üste Güreş Ağalığını kazanan Altın Kemerli Güreş Ağası B. Önder Akdenizli ağalığı 750 Bin TL’den açmasıyla birlikte ağa adayları açık arttırma usulüyle yarıştılar. Ağalık yarışını Seydikemerli iş insanı Karaşal İnşaatların sahibi Şaban Karaşal 6 Milyon 30 Bin TL ile kazandı. Güreş Ağalığını Şaban Karaşal’a devreden Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, güreş ağalığının Seydikemer’e hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Akdenizli daha sonra Güreş Ağalığını kazanan Şaban Karaşal ile Seki Çayırında selamlama turu attı.

Güreş müsabakalarının ardından derece giren güreşçilere ödülleri ve madalyaları Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Kaymakam Büyüker, Başkan Akdenizli ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

DenizDeniz