SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 21-03-2023 16:14   Güncelleme : 21-03-2023 17:54

SEYDİKEMER’DE “ALİ RIZA BAŞARIR RESİM SERGİSİ” GÖZ KAMAŞTIRDI

SEYDİKEMER’DE “ALİ RIZA BAŞARIR RESİM SERGİSİ” GÖZ KAMAŞTIRDI

 

SEYDİKEMERLİ RESSAMIN YANAN ORMANLARI RESMETTİĞİ TABLOLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydikemer Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla, orman yangınlarına farkındalık oluşturması amacıyla “Ali Rıza Başarır Resim Sergisi” düzenledi. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’ın gelirini depremzedelere bağışladığı birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı.

Seydikemer’de 21-26 Mart Orman Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydikemer Belediyesi, orman yangınlarına dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak amacıyla resim sergisi düzenledi.

Seydikemer Kaymakamlığı tören alanında gerçekleşen resim sergisinde; geçmiş yıllarda Ege ve Akdeniz’de çıkan orman yangınlarını akrilik boya ile resmettiği 27 tabloyu depremzedelere yardımcı olmak amacıyla satışa çıkaran Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’ın resimleri sergilendi. Resim sergisine Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Muharrem Gökcen,Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma KomutanıSadık Çetin, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, Belediye Birim Müdürleri, daire amirleri, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve davetliler katıldı.

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili B. Önder Akdenizli, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı ve davetliler, sergiyi gezerek, Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’dan bilgi aldılar.

Yanan ormanları resmettiği 27 tablosunu satışa çıkararak elde ettiği gelirin tamamını depremzedelere umut olması için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) yardım hesaplarına bağışlandığını ifade eden Ressam ve Heykeltraş Başarır; “Muğla Valimiz Orhan Tavlı’nın talimatıyla ilk önce Orman Haftası’nın hazırlıklarını yapıyorduk. Arkadan deprem oldu. Sayın Kaymakamımız Yıldız Büyüker’in teklifiyle de bu resimlerin satışını depremzedelere bağışladık” dedi.

Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı; “Bilindiği üzere 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası olarak kutlanmakta. Bu vesileyle Belediye Başkanlığımız ve Kaymakamlığımız tarafından 21 Mart’ta Resim Sergisi düzenlenmesi konusunda bize bir öneri gelmişti. Buna da Ali Rıza Bey sağ olsun ön ayak oldu, böyle güzel eserler ortaya çıktı. Satışından da depremzedelere yardımcı olmak gibi bir amaç oluştu ve güzel bir gün kutlanmış oldu. Ben Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanlığımıza ve Ali Rıza Bey’e incelikleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’ın Seydikemer için çok önemli bir değer olduğunu kaydeden Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “Bugün Orman Haftası. Seydikemer’in kıymetli değerlerinden bir tanesi Ali Rıza Ağabey. Orman yangınlarında resim yapmıştı hem yanmış hali hem yanmamış haliyle. Üstüne bir afet yaşamış. Dolayısıyla da bu resimlerinin kendisinin büyük gönüllü olmasından dolayı satışını tamamen AFAD’a bağışladı. O yüzden kendisine çok teşekkür ediyoruz. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 30 tablo var ve çoğu satıldı. Hayırseverlerimiz tarafından alınmış oldu” diye konuştu.

BAŞKAN VEKİLİ AKDENİZLİ: “ALİ RIZA BAŞARIR, İLÇEMİZ İÇİN BİR DEĞER”

Belediye Başkan Vekili Bayram Önder Akdenizli; “Bu hafta Orman Haftasını kutluyoruz. Ali Rıza Başarır, ressam olarak ilçemizde yaşamakta ve ilçemiz için bir değer. Bu haftaya özel resimlerini sergiliyor. Bizde onu yerinde ziyaret etmek için bulunduk. Buradan elde edilecek kazancın, depremzedelere ulaştırılması için AFAD’ın hesaplarına gönderilmiştir. Kaymakamımız başta olmak üzere Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’a, Orman İşletme Müdürümüz Turan Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Tüm ormancılarımızın Orman Haftasını kutluyorum” dedi.

Resim Sergisinin ardından 21-26 Mart Orman Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaklaşık 500 adet ceviz, lavanta, badem fidanı dağıtıldı. 

AdminAdmin