GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-09-2022 15:08

Seydikemer Esnaf Odası, Türkiye’nin zirvesinde

Seydikemer Esnaf Odası, Türkiye’nin zirvesinde

 

 

 

Seydikemer'de esnaflık yapan Kemal Karaçay, beraberindeki arkadaşları ile birlikte Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandı.

 

Seydikemer'de esnaflık yapan Karaçay Elektrik İşletme Sahibi Kemal Karaçay, tırmanış öncesinde Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır’ı ziyaret etti ve odanın bayrağını teslim aldı. Karaçay, zorlu bir tırmanışın ardından oda bayrağını Ağrı Dağı’nın zirvesine taşıdıklarını belirtti.

 

Esnaf Kemal Karaçay yaptığı açıklamada, “Tırmanış öncesi Oda Başkanımız Harun Sağır'ı ziyaret ederek odamızın bayrağını teslim aldım. Esnaf odamız bizim göz bebeğimiz. Kurulması ve bu günlere gelmesi için Harun başkan ve ekibi ile birlikte çok emek ve mücadele verdik. Tırmanışı gerçekleştirip, Türkiye’nin en zirvesine adım atınca gururla odamızın bayrağını orada dalgalandırmak istedim. Bayrağı teslim aldıktan sonra Ağrı’ya giderek tırmanışa başladım. Tırmanışımızın 500 metresi buzulların üstünde ilerliyordu. Kar kramponlarımız olmasına rağmen soğuk elinden geleni ardına koymuyordu. Bu durum bizde tedirginliğe yol açsa bile yolumuzdan dönmedik. Bu yalnızca bedenle yapılan bir iş değil aynı zamanda güçlü bir psikolojiyi de gerektiriyordu” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Karaçay, “Bana eşlik eden 3 Rus, 2 Slovak ve 1 Türk ekiple birlikte nihayet 5 bin 137 metredeki zirveye ulaştık. Hayatımda ulaştığım en yüksek yerdeydim.  Bulutların üstünde zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşadık. Güneşin doğuşunu soluksuz izledik. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın bayrağını zirvede dalgalandırdık. Kısa bir süre daha zirvede vakit geçirdikten sonra inişe geçtik” ifadelerini kullandı.

 

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, “Esnafımız, Karaçay Elektrik İşletme Sahibi Kemal Karaçay kardeşim Ağrı Dağı’na tırmanacağını ve Seydikemer Esnaf Odamızın da bayrağını 5 bin 173 metrede zirvede açma isteğini dile getirdi. Odamız bizim gururumuz. Seydikemer esnafının gönlünde hep zirvede. İnanın esnaflarımız adına bizde çok gururlandık ve mutlu olduk. Belki bu bölgede zirveye çıkan tek kişi Kemal kardeşim. Sağlıklı bir şekilde tırmanışını tamamlayıp aramıza döndü. Ben kendisinin bu başarısını kutluyor, Esnaflarımız adına şükranlarımızı sunuyorum. Zirveye çıkmak zor, zirvede kalmak daha zordur” şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin