SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 08-05-2023 15:47

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ AÇILDI

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, hasta kabulüne başlayan 150 yataklı ve 191 deprem izolatörlü Seydikemer Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ AÇILDI

 

Seydikemer’de sağlık hizmeti kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımın sonuna gelindi. Seydikemer Devlet Hastanesi, Seydikemer önceki dönem Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, AK Parti önceki dönem İl Başkanı Kadem Mete ve önceki dönem İlçe Başkanı Salih Gümüş’ün büyük mücadelesi sonrası bölgeye kazandırıldı. 2020 yılında inşaat çalışmalarına başlanılan hastanede, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde çalışmalara hız kesmeden devam edildi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, AK Parti İlçe Başkanı Ali Büklü, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Teşkilatı bölge halkının büyük bir heyecanla beklediği Şehir Hastanesi konseptinde tasarlanan Seydikemer Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular.

 Muğla Milletvekili Gökcan, Muğla Milletvekili Adayı Otgöz ve Belediye Başkanı Akdenizli, hastanenin acil servis, poliklinik, yataklı servis, yoğun bakım, görüntüleme ve laboratuvar alanlarını inceleyerek, Seydikemer Devlet Hastanesi Kurucu Müdürü Oğuzhan Akdenizli’den sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı.

Fethiye, Kaş, Altınyayla, Çameli vb. bölge ilçelerine çözüm sunacak 150 Yataklı Seydikemer Devlet Hastanesi, 35 bin metrekare kapalı alana inşa edildi. 192 deprem izolatörüyle depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilen Seydikemer Devlet Hastanesi modern mimari yapısı ve son teknolojiye sahip cihazlar ile hizmet vermeye başladı. Konforlu hasta ve muayene odaları ile hizmet verecek hastanede 36 adet tek, 22 adet çift yataklı oda yer almaktadır. 31 poliklinik, 4 ameliyathane, 15 yataklı yoğun bakım, 15 yataklı diyaliz ünitesi, 4 adet Doğum Salonu (SDL), 17 adet Müşahede yatağı bulunmaktadır. Hastanede kadın, erkek ve çocuk hastalar için ayrı ayrı muşade odaları yer almaktadır.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: “400 BİN NÜFUSA HİTAP EDECEK”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; “2020 yılında inşaatına başlanılan Seydikemer Devlet Hastanemiz hasta kabulüne başladı. Seydikemer’e ve Muğla’ya hayırlı uğurlu olsun. Bu bölge insanının uzun zamandan beklediği bir hastane. Seydikemer yeni kurulan bir ilçe olduğu için buradaki vatandaşlarımız en yakın hastane olan Fethiye’ye gidiyordu. Seydikemer’deki hastanemizin açılmasıyla Fethiye’nin de yükü azalacak. Biliyorsunuz 90 Milyon TL bir ihale bedeli vardı ve yaklaşık 150 yataklı bir hastane. Hastane açıldıktan sonra özellikle çevre ilçelerden; Antalya, Kaş, Burdur’dan vatandaşlarımız hastaneye gelecektir. Yaklaşık 400 bin nüfusa hitap edecek bir hastane. Hastanenin kapalı alanı 35 bin metre kare. Bu süreçteki destekleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, Muğla Milletvekili olarak tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OTGÖZ: “MUĞLA-ANTALYA ARASINDAKİ EN DONANIMLI HASTANE”

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz; “Seydikemer Devlet Hastanesi, Acil bölümünden hasta kabulüne başladı. Eksiklerimiz en kısa zamanda tamamlanacak. Bu hastane Muğla-Antalya arasındaki en donanımlı hastane. Seydikemer Devlet Hastanesinin, Fethiye’nin yüzde 40 yükünü azaltacağını düşünüyorum. Güzel bir hastane oldu. Milletvekillerimin, İl ve İlçe Başkanlarımın, Bakanlarımın ve Bakan Yardımcılarımızın emeği çok fazla. Hepsine teşekkür ediyorum. Tüm Seydikemer’imize ve Muğla’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BAŞKAN AKDENİZLİ: “SAĞLIK BAKANLIĞI VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN İSTİŞARELERİ SÜRÜYOR”

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli; “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sağlık Bakanımıza, Sayın Vekillerimize, Seydikemer Belediyesi eski başkanı Yakup Otgöz’e ve önceki dönem ilçe başkanımız Salih Gümüş’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’nın istişareleri sürüyor. Hastanemizin yetmeyeceğini düşündüğümüz için arka alanda 66 dönüm yeri de şu anda otopark için planlıyoruz. Bölge halkına hayırlı olsun. Allah ne düşürsün ne de eksik etsin” ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin