SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 26-08-2023 11:34

SEKİ'DE MUHTEŞEM AÇILIŞ BAŞKAN AKDENİZLİ; “FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK”

SEKİ'DE MUHTEŞEM AÇILIŞ BAŞKAN AKDENİZLİ; “FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK”

SEKİ'DE MUHTEŞEM AÇILIŞ  BAŞKAN AKDENİZLİ; “FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK”

Seydikemer’in Seki Mahallesinde bu sene 30’uncusu düzenlenen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri Mehteran gösterisi ve kortej yürüyüşüyle başladı.

Seydikemer’de ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Seydikemer Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri açılışı coşkuyla gerçekleşti. Yağlı Pehlivan Güreşlerini geniş kitlelere duyurmak amacıyla bu sene 3 güne çıkan etkinliklerin ilk günü Seki Meydanından Güreş sahasına düzenlenen Kortej Yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşüne AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kortej yürüyüşü Mehteran ekibinin gösterisiyle başladı. Seki Meydanından başlayan yürüyüşte dev Türk Bayrağı omuzlarda taşındı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla gerçekleştirilen yürüyüşte birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Seki Güreş sahasında son bulan yürüyüşün ardından devam eden programda Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşı’mız okundu. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli; “Bu sene, otuzuncusunu ilk günkü heyecanla Seki çayırında gerçekleştireceğimiz Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri etkinlikler için buluştuk” dedi.

30 yıldır devam eden geleneğin mirasçıları olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade eden Başkan Akdenizli; “Kortej yürüyüşü ile açılışını yaptığımız etkinliğimiz güreş, konserler, cirit gösterileri ve çocuklar için hazırlanan oyun alanlarıyla festival havasında geçecektir.

Bu organizasyonu bugünlere getiren, bu alanı Sekililere, Seydikemerlilere kazandıran, 9 yıldır belediye başkanı olarak ilçemize hizmet eden sayın Muğla Milletvekilimiz Yakup Otgöz’e sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Emin ellerden aldığım Belediye Başkanlığı görevimi sizlerin hizmetkarı olarak devam ettireceğim. Seydikemer’imize bugüne kadar yapılan yatırımların üstüne koyarak daha çok çalışacağız.

Bugün burada, sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. El ele tutuşarak, gönül gönüle vererek; yüzyıllardır bir arada yaşama kültürünün en nadide temsilcisi olan Türk milletinin, ata sporumuz olan yağlı pehlivan güreşlerini asla bırakmayacağının, kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının da mesajını veriyoruz.

Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, Seydikemer’de hayat var diyoruz. Hizmetlerimizin yanında kültürel etkinliklerle de ilçemize hizmet vermeye devam ediyoruz. Muğla’mızın en güzel ilçesine hizmet etmekten onur duyuyorum.

Hepsi birbirinden değerli pehlivanlarımızı Kırkpınar heyecanıyla Seki çayırında halkımızla buluşturacağız. Bu akşam sanatçımız Ahmet Şafak ve yarın akşam yine sanatçımız Rafet El Roman’ı dinleyicileri ile sahnede buluşturuyoruz.

Bölgemize, ekonomik, sosyal, kültürel katkı sağlayacak 2 gece 3 gündüz sürecek şenliğimizi dolu dolu yaşayacağız.

Şölenimizin birlik beraberliğimizi pekiştirmesini, sportmenlik çerçevesinde geçecek güreşlerimizin ata sporumuza katkı sağlamasını ve güreş severlerimize seyir zevki vermesini temenni ediyorum. Konserler ile de genç yaşlı tüm halkımızın sevdikleriyle eğlenceli vakit geçirmesini temenni ediyorum. 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker de programda yaptığı konuşmada AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz ve Seydikemer Belediye Başkanı B.Önder Akdenizli’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program mehteran gösterisi ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.

AdminAdmin