SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 05-06-2023 16:21

Seki Güreşler 27 Ağustos’ta

Seki Güreşler 27 Ağustos’ta

 

Seydikemer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 30’uncusu 27 Ağustos Pazar  günü Seki Zümrüt Çayırı’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en iyileri arasında yer alan Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 30’uncusu düzenlenecek. Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Seki Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan organizasyonda halk konserleri de yer alacak.

Kırkpınar’ın başpehlivanlarından Cengizhan Şimşek, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, İsmail Koç, Fatih Atlı gibi Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarının  katılacağı güreşlerde; minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste küçük, deste orta, deste büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere toplamda 14 boyda bini aşkın güreşçi er meydanında ter dökecek.

Güreşe ve güreşçiye verdiği destekle tanınan ve son üç dönemdir güreş ağalığını alarak altın kemerin de sahibi olan

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; tüm güreş severleri, 30’uncu Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet ederek, “Bu yıl herkesin özlemle beklediği güreşlerin 30’uncusunu büyük coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Kırkpınar’da boy gösteren altın kemerli güreşçiler, Seki’de güreşecek. Kırkpınar heyecanını Seki’de aratmayacağız inşallah. Oradaki coşkuyu, heyecanı Seki’de yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam 14 boyda yaklaşık 1000’i aşkın güreşçiler er meydanında olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu heyecana bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin