GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 16:40

Sakarya'dan İsviçre'ye Raylı Sistem İhracatı

Sakarya'dan İsviçre'ye Raylı Sistem İhracatı

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Sakarya’da İsviçre Devlet Demiryolları için üretilen yeni nesil akıllı demiryolu bakım araçlarının teslim törenine katıldı.

Bakan Uraloğlu: ”Demiryollarımızın tamamını elden geçirdik ve yeniledik. Tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasını amaçlayan ‘Bir Kuşak Bir Yol’ girişiminin en önemli halkasını oluşturan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını inşa ettik”

 

”Demiryolu hat uzunluğumuzu da 28 bin 590 kilometreye yükselteceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: ”Küçükçekmece’de seçim çalışmalarında düzenlenen saldırı ile seçim süreci sabite edilmeye çalışılmıştır. Emellerine ulaşamayacaklar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Uraloğlu, konuşmasının başında İstanbul Küçükçekmece’de AK Parti’nin seçim çalışmalarını yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Bir seçim sürecinde olunduğunu ve bu süreci demokratik bir yaklaşımla yürüttüklerini belirten Uraloğlu, “Maalesef bunu zehirlemeye, sabote etmeye çalışanlar var. Dün akşam saatlerinde maalesef Küçükçekmece’deki seçim çalışmaları sırasında düzenlenen bir saldırıyla bu seçim süreci sabote edilmeye çalışılmıştır. Sayın komisyon başkanımızın yine adliye sarayında bahsettiği konu maalesef gündeme gelmiştir. Ama buna ne kadar hazırlıklı olduğumuzu da hep beraber göstermiş oluyoruz. Bunların bir sonuç alamayacağını, emellerine ulaşamayacaklarını hepimiz biliyoruz, böyle inanıyoruz, yolumuza da böyle devam ediyoruz. Allah’ın izniyle bunlar başarılı olamayacak. Buna müsade etmeyeceğiz. Bu saldırıyı ben şiddetle kınıyorum. Ve orada yaralanan vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Son 22 yılda Türkiye’nin dört bir yanında çok sayıda yatırım ve proje gerçekleştirildiğinin altını çizen Uraloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde demiryollarını 2002 yılından itibaren başlattığımız gelişim hamleleriyle öncelikli sektör olarak belirledik. Demiryolu hatlarımızın limanlara, havaalanlarına, lojistik merkezlere bağlantısını sağlayarak demiryollarımızı kombine taşımacılığa uygun yeni bir anlayışla ele aldık.” diye konuştu.

AdminAdmin