FETHİYE
Giriş Tarihi : 23-12-2023 20:35   Güncelleme : 23-12-2023 21:00

PROJE DOĞRU YER YANLIŞ

PROJE DOĞRU YER YANLIŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Demir Fethiye İlçesi Babataşı Mahallesi 3 Sahil bandı olarak bilinen alanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Kruvaziyer Limanı Projesi için “Proje doğru ama yeri yanlış. Fethiye Körfezi içerisine yapılacak olan bir Kurvaziyer Limanı Fethiye için intihar olur” dedi.

Fethiye’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Kruvaziyer Limanı Projesi için Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Demir açıklama yaptı. Mehmet Demir açıklamasında “Fethiye Körfezi’nin ne kadar kirli olduğundan bahsediyoruz. Herkes limanın temizlenmesi gerektiğini ifade ediyor.  Körfez böyle bir durumdayken birileri hadi bu körfezi temizleyelim diyeceğine, körfeze kruvaziyer limanı yapalım temizleme derdimiz ortadan kalksın diyor” dedi

“BİZİM PROJELERİMİZ ARASINDA VAR”

Yapılmak istenen liman projesinin olumsuz etkilerinin iyi araştırılması gerektiğini ifade eden Mehmet Demir “Fethiye Dünya harikası doğal güzelliklere sahip bir yer. Bunun karşılığında turizmden yeterince pay alamıyoruz. Bizim de Fethiye’de turizmi daha ileriye taşımak için kruvaziyer liman projemiz var. Ama körfez içerisinde değil. Körfez içerisine yapılacak kruvaziyer limanı Fethiye’nin sonu olur” diye konuştu.

“OLUMSUZ ETKİSİ OLMAYACAK BİR ALANDA YAPACAĞIZ”

Projenin yerini iyi araştırdıklarını ifade eden Mehmet Demir “Fethiye’nin kruvaziyer limana ihtiyacı var. Ama körfez içerisinde değil. Bizim projemizde biz kruvaziyer limanı Karataş’ta yapacağız. Geçmişte bu alan için tersane yapımı ile ilgili çalışmalar da yapılmıştı. Uzman kişilere araştırmasını yaptırdık. Artıları ne olur, eksileri ne olur diye. Fethiye’ye çok büyük kazançlar sağlayacağı ifade edildi. Buraya yapılacak kruvaziyaer limanı ile Fethiye turizmden yeterince payını alabilecek” dedi.  

“TERSANE ŞEHİR MERKEZİNDEN TAŞINMIŞ OLACAK”

Doğanın korunmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Demir “Yapmayı planladığımız proje de kruvaziyer limanın trafiğe de olumsuz etkisi olmayacak. Aynı zamanda tersane de bu alana taşınacağı için Karagözler Mahallesi’nde trafik rahatlamış olacak. Bu alanda yapılacak çalışmalar ile Fethiye bölgenin bir numaralı cazibe merkezi haline gelecek. Ayrıca bu alanda oluşturulacak yaşam alanı bölgenin nefes almasını sağlayacak. Uzman isimlere çok iyi bir araştırma yaptırdık. Çünkü doğanın korunması bizim önceliğimiz” dedi. 

“HALKIMIZ NE DERSE O OLUR”

Yapmayı planladığımız projeyi belediye başkanı olduğumuz takdirde vatandaşa da soracaklarını belirten Mehmet Demir “Elbette ki böyle bir proje biz yaptık oldu şeklinde yapılacak bir proje değil. Biz yapacağımız bu projeyi halkımıza soracağız. İyisi ile kötüsü ile tartışacağız. Sonunda halkımız ne derse o olur. Biz sadece bu projeyi değil. Yapacak olduğumuz her projeyi önce halkımıza soracağız. Sonuçta yapılacak her hizmet halkımız için. Onlar ne derse o olur” dedi.

AdminAdmin