FETHİYE
Giriş Tarihi : 10-11-2022 16:09

ÖZDEMİR, “DÜZENLEME YEREL MEDYAYA ÇOK BÜYÜK ZARAR VERİR”

Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı Serap Ülkü Özdemir,Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiile ilgili bir açıklama yaptı. Teklife tepki gösteren Dernek Başkanı Özdemir, “İhale ilanlarının yayınlanmasına engel olabilecek her düzenleme yerel medyaya çok büyük zarar verir” dedi.

ÖZDEMİR, “DÜZENLEME YEREL MEDYAYA ÇOK BÜYÜK ZARAR VERİR”

 

 

 

 

 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuştu. Söz konusu teklifin 13. maddesinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun Ek 1. Maddesiyle istisnai bir durum olarak korunan “13. Madde Rejimi” dahil edilerek kamu ihale ilanlarının süreli yayınlarda, internet sitelerinde yayınlatılması uygulamasının kaldırılacağı düşünülmektedir.

 

Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı Serap Ülkü Özdemiryaptığı açıklamada, “Medyanın ve özellikle İnternet Medyasının hukuki zemini her geçen gün atılan yeni ve olumlu adımlarla güçlenirken, Basın İlan Kurumu yeni mevzuat çok önemli ve sektör tarafından takdir gören düzenlemeler yapılıyor. Kazanımların ve iyileştirmelerin devam ettiği bir süreçte, kazanımları bir kalemde yok edebilecek olan Kamu İhale Kurumunun yapmayı düşündüğü ve tüm ihale ilanlarının EKAP üzerinden yapılmasını düzenleyen veya bu şekilde yorumlanabilecek düzenlemeye bir anlam veremediğimizi kamuoyu ile paylaşmak istedik.

İhale ilanları noktasında her kesimden medyanın mutabık kaldığı, memnun olduğu bu uygulamanın ortadan kalkmasına sebep olabilecek şekilde bir düzenleme yerine, medya ve özellikle yerel medya unsurları için can damarı olan ilanların kaldırılmasına olanak verebilecek olan bu düzenlemenin geri çekilmesini talep etmekteyiz” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Dernek Başkanı Özdemir, “Yapılacak düzenlemenin medyaya verilecek ihale ilanlarını kesmemesi için TBMM başta olmak üzere ilgili kurumlarla görüşmeler başlattığımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olarak internet medyamızın hak kaybına uğramasına neden olabilecek uygulamaları takip ettiğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz” şeklinde ifadeler kullandı.

 

 

AdminAdmin