MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-03-2023 12:22

Öğretmenler Psikososyal Destek İçin Deprem Bölgesinde

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehberlik öğretmeni ve psikolojik danışmanlar, deprem bölgesinde çocuklara ve ailelere psikososyal destek veriyor. Bu kapsamda Adıyaman iline gidecek olan 12 kişilik yeni psikososyal destek ekibi, yolculuk öncesi İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay ile bir araya geldi.

Öğretmenler Psikososyal Destek İçin Deprem Bölgesinde

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel ihtiyaçların sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm birimleriyle seferber olan Millî Eğitim Bakanlığı, bölgedeki psikososyal destek faaliyetlerine devam ediyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan rehberlik öğretmeni, psikolojik danışmanlar ile okul öncesi ve özel eğitim öğretmenlerinden oluşan psikososyal destek hizmetleri ekipleri de Adıyaman ilinde depremden etkilenen çocuklara yönelik psikolojik destek hizmeti veriyor. Geçtiğimiz haftalarda bölgeye ulaşan ve psikososyal eğitim faaliyetlerini yürüten ekibin ardından 12 kişilik ikinci ekip de Adıyaman iline hareket etti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Muğla'nın farklı ilçelerinden bir araya gelen gönüllü öğretmenler, yolculuk öncesi İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay'ı ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda psikososyal destek hizmetleri ekibiyle bir araya gelen İl Müdürümüz Emre Çay, yolculuk öncesi öğretmenlerle duygularını ve düşüncelerini paylaştı. Yaşanılan büyük afetin ardından Milli Eğitim Bakanlığının 'Her şart altında eğitime devam' yaklaşımıyla deprem bölgesinde çalışmalara başlanıldığını ifade eden İl Müdürümüz "Deprem sonrası hem öğrenciler hem de velilerdeki olumsuz duyguların etkilerini azaltmada psikososyal destek faaliyetleri büyük önem taşıyor." dedi.

"Depremzede çocuklarımız, bizlere milletimizin emanetidir." diyen İl Müdürümüz Çay, "Öğretmenlerimiz olarak deprem bölgesinde, emanetlerimizin yanı başında olacaksınız. Evlatlarımıza sevgiyle sarılıp geleceğe umutla bakarak bu zor günleri aşacağız; yaralarımızı hep birlikte saracağız. Yolunuz açık olsun." dedi.

Afetin yaşandığı ilk günden itibaren depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım edebilmek adına Muğla eğitim camiası olarak seferber olduklarını belirten İl Müdürümüz Emre Çay, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak depremin yaşandığı ilk günden itibaren AFAD gönüllülerimiz ve AKUB ekibimizle deprem bölgesindeydik. Ne yapabilirizden hareketle, Muğla Valiliğimizin destekleriyle, meslek liselerimiz, mesleki eğitim merkezlerimiz, olgunlaşma enstitümüz ve halk eğitim merkezlerimizde depremden etkilenen vatandaşlarımız için battaniyeden uyku tulumuna, masa ve taburelerden sobaya birçok ihtiyacı ürettik. Milli Eğitim camiası olarak her zaman göreve hazır olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Öğretmenler olarak milletin vicdanıyız; biz büyük bir aileyiz." dedi.

Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, deprem bölgesindeki 10 ilde oluşturulan 418 psikososyal destek çadırı, 236 okul öncesi eğitim çadırı, 2 prefabrik okul ve 93 hastane sınıfında toplam 691 bin 284 öğrencinin eğitim öğretim faaliyetleri destekleniyor.

AdminAdmin