GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-04-2024 18:12

Muhtar Işık, ‘’İkizköy’de İnsanlar Yok Sayılıyor!’’

Muhtar Işık, ‘’İkizköy’de İnsanlar Yok Sayılıyor!’’


Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy bölgesinde ormanların yok edilmesiyle başlayan bölgedeki gerginlik şimdi de bölgenin susuz kalmasıyla tırmandı. Mahalle Muhtarı Nejla Işık, “Bu kadar insan yok sayılıyor, çünkü suyun kullanımı öncelikle maden şirketininmiş” dedi.
Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy bölgesinde kömür kazı çalışmaları için ormanların yok edilmesiyle başlayan bölgedeki gerginlik şimdi de bölgenin susuz kalmasıyla tırmandı. Üç günden bu yana suların kesik olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Nejla Işık, “Güttüğümüz hayvanlarımız susuz, evlerimiz susuz, çocuklarımız susuz, yaşlılarımız susuz. Maden şirketi suyun öncelikli kullanım hakkına sahip. Suyu önce şirket kullanıyor, sonra yerleşim yerlerine gidiyor” dedi.
Akbelen’in simgesi haline gelen son yerel seçimlerde de muhtar olan Nejla Işık, aralıklarla suların kesildiğini belirterek, “Geçen hafta da birkaç gün kesinti olmuştu. Şimdi de 3 gündür İkizköy Akbelen'de sular tamamen kesik. Güttüğümüz hayvanlarımız susuz, evlerimiz susuz, çocuklarımız susuz, yaşlılarımız susuz. Maden şirketi suyun öncelikli kullanım hakkına sahip. Suyu önce şirket kullanıyor, sonra yerleşim yerlerine gidiyor. Şirketin su deposunun patladığı ve tamir edilmediği için suların hâlâ kesik olduğu duyumlarını alıyoruz” dedi.
Müracaat etmedikleri yer kalmadığını belirten Işık şunları söyledi: “Ne şirket, ne MUSKİve DSİ gibi kamu kurumları sorumluluğu üstleniyor. Herkes kulağının üstüne yatmış, zaten köyü satıp terk etmesini istedikleri köylülerin su sorununa çözüm bulmuyorlar. İkizköylüler susuzluğa, İkizköylüler deprem şiddetindeki dinamitlere, İkizköylüler nefes alamayacakları toza mahkum ediliyor. Bu işin peşini bırakmayıp sularımız gelene kadar eylem yapacağız. Aynı şey 5 sene önce de yapıldı. ”

AdminAdmin