MUĞLA
Giriş Tarihi : 09-02-2023 15:41

Muğla’dan Deprem Bölgesine Yardım Seferberliği

Muğla’dan Deprem Bölgesine Yardım Seferberliği

 

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılan yardımların toplama merkezi olan Menteşe Ayni Yardım Toplama ve Dağıtım Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Vali Orhan Tavlı, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği yardım toplama ve dağıtım merkezinde yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

 

Merkezde depremzedelerin öncelikli ihtiyacı olan kuru gıda, yetişkin ve çocuklar için kışlık kıyafet, mont, bot, battaniye, yatak, ısıtıcı, bebek bezi, bebek maması, ıslak mendil, temizlik hijyen malzemeleri gibi malzemelerin bulunduğu koliler tırlara yüklenerek sevkiyata hazır hale getiriliyor.

 

Ayrıca bölgeden gelen talep doğrultusunda Muğla Valiliği koordinesinde kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, sivil toplum kuruluşlarıile vatandaşlardan gelen ayni yardımlar tasnif edilerek bölgeye yönlendirmek üzere çalışmalar devam ediyor.

 

Toplanan ayni yardımların en kısa sürede deprem bölgesine ulaştırılması yönünde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Vali Orhan Tavlı, “Devlet, millet el ele dayanışma, birlik ve beraberlik içinde afet bölgesindeki kardeşlerimiz için tüm imkanlarını seferber etti. Tüm emeği geçen personelimize, kurumlarımıza ve hayırsever Muğlalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

AdminAdmin