GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 13:43

Muğla’da Ulaşıma Yapılan Yüzde 41’lik Zamma Tepkiler Büyüyor

Muğla ili genelinde toplu taşıma hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri; Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısında, toplu taşıma, servis ve taksimetre ücretleri %41 oranında artırıldı.

Muğla’da Ulaşıma Yapılan Yüzde 41’lik Zamma Tepkiler Büyüyor

Muğla İl genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu ücret tarifelerinden, elektronik kartlı öğrenci ücret tarifesi; 5,40 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 7,60 TL olarak, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise; 8,65 TL iken, 12,20 TL olarak belirlendi.

İl genelinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin yoğun olarak kullandığı, “Kampüs Hattı” öğrenci ücret tarifesi; 3,50 TL olarak uygulanmakta iken 4,95 TL olarak yeniden düzenlendi. Belirlenen yeni toplu taşıma ücretleri 31 Mart 2023 tarihi itibariyle uygulamaya geçirilecek.

Bu yüksek zamlar, Muğla'da yaşayanlar arasında tepkilere neden oldu. Toplu taşımayı kullanan vatandaşlar bu zamların kendileri için ciddi bir mali yük oluşturacağından endişe ediyorlar. Bazı ebeveynlerin, Büyükşehir belediyesinin bu zammı yaparken çocukların ekonomik durumunu göz önünde bulundurmadığını ve bu nedenle büyük bir tepkiyle karşılaşacağını düşünüyorlar.

 

AdminAdmin