MUĞLA
Giriş Tarihi : 29-01-2023 19:53

Muğla'da Toki Kuraları Çekildi

 Muğla'da Toki Kuraları Çekildi

 Muğla'da Toki Kuraları Çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Sosyal Konut Projesi çerçevesinde Muğla'da iki gün süren 2 bin 600 konutun kura çekimi sona erdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ ortaklığıyla yürütülen 'İlk evim, ilk iş yerim' projesi çerçevesinde, ilk olarak Bodrum, Menteşe ve Fethiye ilçeleri için yapılacak bin 369 konutun kura çekimi Menteşe Spor Salonu'nda yapıldı. Pazar günü gerçekleşen kura çekiminde ise Kavaklıdere, Köyceğiz, Yatağan, Seydikemer ve Milas ilçeleri için yapılacak bin 231 konutun kura çekimi ile sona erdi.
Kura çekilişi sonucunda ev almaya hak kazanan kişiler sözleşme sonrası taksitleri ödemeye başlayacak. 240 ay vade yani 20 yılda ödenecek konutlarda taksitler değişiklik gösterecek. Sözleşmede yazan maddelere göre, memur maaşına yapılacak zam göz önüne alınarak TOKİ taksitleri her yıl zamlanacak. Ocak ve Temmuz aylarında memur maaşlarına zam geldiği düşünülürse, TOKİ taksitleri sabit olmayacak ve 20 yıl boyunca artış gösterecek.
Toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarda aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitler olacak. Bu taksitlerin miktarı inşa edilecek konuta ve daireye göre değişiklik gösterecek. Ayrıca taksit miktarı yıldan yıla artacak.
850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile satışa sunulacak. Aynı değişiklik ve artış bu konutlar için de olacak
İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.
Kurada hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade edilecek. Başvuru iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alabilecek.
Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

AdminAdmin