MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-12-2023 16:17

MUĞLA’DA SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

MUĞLA’DA SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

 

 

Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği ileri" class="taglink" title="temsilcileri Haberleri">temsilcileri MUTSO öncülüğünde Muğla’ya gelerek sağlık turizmi yetki belgeli tesislerin yetkilileri ile bir araya geldi.

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği işbirliğinde, sağlık turizmine yönelik bir toplantı düzenledi. 1 Aralık Cuma günü Akyaka Yücelen Otelde gerçekleştirilen toplantıya Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği temsilcileri Fatih Şenel ve Gürhan Lale katıldı. Toplantıda, MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal, Sağlık Komitesi Başkanı Muazzez Günizi, Komite Üyeleri Aslı Öztürk, Erdinç Gürsoy ve İsa Kanmaz’ın yanı sıra Muğla’da MUTSO hizmet sınırları içerisinde faaliyet gösteren, Sağlık Turizmi Yetki Belgeli hastane ve muayenehane yetkilileri ile İl Sağlık Müdürlüğü Uzmanı Dr. Ecz. Sabiha Alper katıldı.

 

Toplantı, geçtiğimiz Ocak ayında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Sağlık Turizmi Fuarında sağlanan bağlantılar neticesinde, Almanya ve Avrupa’da faaliyet gösteren acenteler ile Muğla’daki sağlık kuruluşları ve turizm firmaları arasında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaların ilk adımı olarak düzenlendi. Yapılan ön bilgilendirmeler ve bölgeyi sağlık ve alternatif turizm kapsamında gerçekleştirilen tanıtıcı sunumların ardından, yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının ardından, Sağlık Turizmi Yetki Belgeli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muğla Yücelen Hastanesi ziyaret edildi. 

 

Yapılan toplantıya ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi veren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Her zaman söylediğimiz üzere Muğla bir yeryüzü cenneti ve ilimizde pek çok imkan mevcut. Alternatif turizmi değerlendirdiğimizde, bir süredir çalışmalarımızı Muğla’da sağlık turizmi altyapısını nasıl sağlarız noktasında yoğunlaştırdık. Geçtiğimiz Ocak ayında Odamız Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesi aracılığıyla Almanya’da düzenlenen Sağlık Turizmi Fuarına katılım sağladık.  Bu fuarda  Muğla olarak kurumlarımız ve hastanelerimiz ile sağladığımız birliktelik ile güzel bir izlenim bıraktık. Bizler için son derece eğitici bir fuar olan Almanya’dan döndüğümüzde Muğla için bir yol haritası çıkarmamız gerektiğini gördük. Valiliğimiz ve Kalkınma Ajansımız öncülüğünde gerçekleştirilen toplantılar ile kısa ve uzun vadede yapılması gerekenleri derledik. Kısa vadede eğitimler gerçekleştirerek sağlık turizmi yetki belgeli firma sayımızı arttırmamız gerektiğini fark ettik ve buna ağırlık verdik. İkinci aşamada fuarda sağladığımız bağlantılar ile, 1200 acentenin bünyesinde bulunduğu Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği aracılığıyla gerekli istişareleri gerçekleştirmek. Bu aşama kapsamında, bugün gerekli görüşmeleri sağlıyoruz. Bundan sonraki aşamada, paydaşlarımız işbirliğinde bu acenteleri ilimize davet ederek, burada bir bilgilendirme turu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece önümüzdeki sezon itibariyle sağlık turizmi için Muğla’ya gelen turist sayısı arttırmayı hedefliyoruz. Muğla olarak, bir bütünlük oluşturarak tanıtım faaliyetlerimizi her platformda sürdürüyoruz. Muğla’da turizmi 12 aya yayabilmek adına yapılan çalışmalarda karşımıza çıkan en önemli engellerden biri yurtdışından Muğla’ya, yaz sezonu dışında direk uçuşun bulunmaması. Bu engelin aşılması noktasında, direk uçuş sayılarının artması amacıyla da çalışmalarımızı ve görüşlerimizi sürdürüyoruz. Herkesi, sağlığına kavuşmak için dünyanın en güzel yerine davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

AdminAdmin